2017. szeptember 10., évközi 23. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Szűz Mária szent neve

  • szerda: Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító

  • csütörtök: A szent kereszt felmagasztalása

  • péntek: A Fájdalmas Szűzanya

  • szombat: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk

2. A diákok számára készült új szentmisenaplók már átvehetők a sekrestyében a szentmisék után.

3. Az elmúlt évhez hasonlóan az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő hittan pénteken és szombaton lesz plébániánkon. Az elsőáldozókat pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a Millenniumi Teremben. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

4. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Számukra az előkészület október 3-án indul. Jelentkezni az irodában, a sekrestyében vagy az atyáknál lehet.

5. Szeptember 16-án, szombaton, este ½ 8-tól, a Nyitott Templomok Éjszakája keretében Kodály-koncert lesz templomunkban a Forrás Kamarakórus előadásában. A belépés ingyenes.

6. A Miskolc – Szirmai Egyházközség templomának Fájdalmas Anya búcsúja szeptember 17-én lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Dr. Seregély István érsek atya mutat be. A szentmise keretében érsek úr megáldja a külsőleg megújult templomot. Szeptember 15-én egész napos szentségimádás lesz Szirmán, melynek keretében a mi egyházközségünk 15 és 16 óra között vezeti az imaórát. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

7. Az új tanév első mocorgós szentmiséje szeptember 17-én, jövő vasárnap, délután 4 órakor lesz a Millenniumi Teremben. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

8. A Vörösmarty katolikus iskola felvételt hirdet tanító, pedagógiai asszisztens és takarító munkakörökbe. Érdeklődni a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda 06-46-506-518 telefonszámán lehet. A pályázatokat postán és személyesen lehet benyújtani a Miskolc, Mádai Lajos u. 2. címre.

9. A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó tanfolyamot indít a 4. és 8. osztályos tanulók számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A foglalkozások elősegítik a beiskolázási folyamatot. Időpont: mindkét korosztálynak szombatonként 8.30-tól 10 óráig. (5. és 9. osztályba jelentkezők számára) Első foglalkozás: 2017. szeptember 23. szombat, 830. Jelentkezés: a helyszínen, a foglalkozást tartó tanároknál, illetve előzetesen a 46/412-024-es telefonszámon. Információk az iskoláról a www.frater.hu honlapon. Az első foglalkozás ideje alatt igazgató atya tájékoztatót tart a szülők, érdeklődők részére.