2017. augusztus 27., évközi 21. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Ágoston püspök és egyháztanító

  • kedd: Keresztelő Szent János vértanúsága

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. A héten elsőpéntek, elsőszombat és elsővasárnap lesz a szokott rend szerint.

3. A Szent Rita imacsoport szeptember 7-én, 1730 – tól tartja az új idény első imaóráját a plébánia hittantermében.

4. Szeptember 10-én, a fél kilenckor kezdődő szentmise keretében lesz a plébániánkhoz tartozó hittanosok és pedagógusok tanévnyitó szentmiséje, amelynek keretében tanszermegáldást végzünk. Az új tanév elején erre a közös imádságra minden diákot és pedagógust szeretettel hívunk és várunk.

5. A miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda felvételt hirdet takarító munkakörre. Az állás betöltésének kezdete 2017. szeptember 1. A jogviszony teljes, osztott munkaidőben, heti 40 órában, határozott idejű 2017. június 30-ig szól. Bérezés a Munka Törvénykönyve szerinti.

A pályázatokat írásban az intézmény igazgatójának, Mariscsák Istvánnak címezve személyesen vagy postán: 3530 Miskolc, Mádai Lajos utca 2. szám, illetve elektronikusan: igazgato@vorosmartykatolikus.hu címekre várják 2017. augusztus 28-ig.

A pályázat részeként benyújtandó:

· szakmai önéletrajz,

· plébánosi ajánlás.

Az alkalmazás feltétele érvényes erkölcsi bizonyítvány. A pályázattal kapcsolatban további információt nyújtunk az iskola elérhetőségein.

6. Szeptember 7-én, 16 órától Eucharisztia ünnep lesz a homrogdi Krisztus Teste és Vére templomban, a 2020-as eucherisztikus kongresszusra való felkészülés jegyében. Katekézis, bűnbánati liturgia, szentmise és szentségimádás szerepel a programban. Az ünnep meghívott lelki vezetője S. E. R. Dr. Seregély István érsek atya lesz. Szeretettel várják az érdeklődőket!