2017. augusztus 13., évközi 19. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Maximilán Kolbe áldozópap és vértanú

  • kedd: Szűz Mária mennybevétele – Nagyboldogasszony

  • szombat: Szent Bernát apát és egyháztanító

  • vasárnap: Szent István király, Magyarország fővédőszentje

2. Augusztus 15-én, jövő kedden, Nagyboldogasszony ünnepe lesz, parancsolt ünnep. Templomunkban reggel 7 órakor, délelőtt 10 órakor és este fél 7-kor kezdődnek az ünnepi szentmisék. A Zárda-kápolnában és Sajóbábonyban délután 5 órakor lesz ünnepi szentmise.

3. Szent István király ünnepe az idei évben vasárnapra esik. Templomunkban az ünnepi szentmisék a vasárnapokon megszokott időpontokban kezdődnek.

4. A Nagyboldogasszony templom búcsúját a Minorita templomban augusztus 15-én, az este 6 órakor kezdődő szentmisén tartják. Az ünnepi szónok S. E. R. Dr. Ternyák Csaba egri érsek lesz. A búcsúra a lelki felkészülést (triduumot), mely augusztus 12-én, 13-án és 14-én, a 18 órakor kezdődő szentmisék keretében lesz, Ft. Győrfy Béla Szabolcs, a budapesti Sziklakápolna templomigazgatója, pálos házfőnök atya tartja. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

5. A Miskolc-Selyemréti Szent István Templom búcsúját augusztus 20-án, vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise délelőtt ½ 11-kor kezdődik, melyen az ünnepi szónok Szabó József Béla, c. kanonok, egyházmegyei zeneigazgató atya lesz. Előtte 19-én, szombaton, egész napos szentségimádással készülnek a búcsúra, melynek keretében egyházközségünk 14 és 15 óra között vezeti az imaórát. Szeretettel várják a Kedves Híveket!