2017. július 23., évközi 16. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Árpád-házi Szent Kinga szűz

  • kedd: Szent Jakab apostol

  • szerda: Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szülei

  • szombat: Szent Márta

2. Ma (vasárnap), 18 órai kezdettel a Continental Singers koncertjére várják az érdeklődőket Szirmabesenyőre, a római katolikus templom kertjébe, rossz idő esetén a templomba. Az előadás ingyenes.

3. 2017. július 25-én lesz 30 esztendeje annak, hogy Dr. Seregély Istvánt püspökké szentelték és az Egri Főegyházmegye 80. főpásztoraként megkezdte egyházmegyénk kormányzását. Ebből az alkalomból július 25-én, kedden este fél 7-kor az egri Bazilikában Seregély érsek úr hálaadó szentmisét mutat be.

4. A miskolci Szent Anna templom búcsúját július 30-án, jövő vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise ½ 11-kor kezdődik, melyet Papp Tihamér ferences atya fog bemutatni. A Szent Anna egyházközség hivatalos szentségimádási napja július 26-án lesz, melynek keretében egyházközségünk 13-14 óra között vezeti az imaórát. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

5. Augusztus 1-én és 2-án, kedden és szerdán lesz a Minorita templomban a szokásos Porcinkula-búcsú. A ferences közösségek világszerte ezen a két napon ünneplik Isten irgalmát, az assisibeli kis kápolna ünnepét és a Ferences Rend oltalmazóját, az Angyalos Boldogasszonyt. A Porcinkula búcsú mindkét napján a 18 órai szentmisén szentbeszédet mond Skublics Máté atya. Mindkét napon szentségimádás is lesz, egyházközségünk kedden 15-től 16 óráig vezeti az imaórát.