2017. október 29., évközi 30. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Mindenszentek ünnepe

  • csütörtök: Halottak napja

  • szombat: Borromeo Szent Károly püspök

2. Október hónapban minden este 1750-től rózsafűzért imádkozunk templomunkban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, szenteljük meg közös imádságunkkal a Szűzanya őszi hónapját!

2. Mindenszentek ünnepén templomunkban reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor kezdődnek az ünnepi szentmisék. A Mindszenti temetőben a szertartás este fél hatkor kezdődik. Halottak napján reggel 7-kor és este ½ 7-kor lesznek szentmisék. Az esti szentmisét egyházközségünk összes elhunytjáért ajánljuk fel. Sajóbábonyban délután két órakor ünnepi szentmise, három órakor temetői szertartás kezdődik. Aki a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-től 8-ig bezárólag minden nap teljes búcsút nyerhet a tisztítótűzben szenvedő lelkekért. Feltételek: gyónás, szentáldozás, imádság a pápa szándékára.

3. Október 30-án, hétfőn, este 7 órától, Sztahura Ágnes orgonakoncertje lesz templomunkban. November 7-én, kedden, este 6 órától, barokk koncert lesz a Zárda kápolnában.

4. Az őszi szünetben az elsőáldozási és bérmálkozási hittanórák elmaradnak. Legközelebb november 10-én és 11-én várjuk a gyerekeket.

5. A Miskolc-Újdiósgyőri Plébánia Szent Imre búcsúját november 5-én, jövő vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise délelőtt fél 11-kor kezdődik. Búcsúi előkészületként, november 4-én, szentségimádási napot tartanak, melynek keretében egyházközségünk 10-11 óra között vezeti az imaórát.

6. A Mindszent Kolping Család zarándoklatot szervez november 18-án Mátraverebély-Szentkútra. Útközben megnézzük Hollókőt és Gyöngyöspatán a Jessze oltárt. Útiköltség 2000.- Ft. Érdeklődni és jelentkezni a Plébánia irodában vagy a sekrestyében lehet.