2017. november 12., évközi 32. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Magyar szentek és boldogok

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. November 14-én, kedden, este 6 órától, barokk koncert lesz a Zárda kápolnában.

3. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy harmadik autóbuszt is indítunk a november 18-i szentkúti zarándoklatra, így akiknek feltételesen fogadtuk el jelentkezését, lesz helyük az autóbuszon. Van még néhány üres hely, ezekre jelentkezni a sekrestyében lehet. Indulás szombaton reggel ½ 8-kor a templomtól.

4. Várjuk a gyermekek és fiatalok jelentkezését a karácsonyi pásztorjátékra. Vasárnap a ½ 9-es szentmisék után várunk minden jelentkezni vágyót a Millenniumi Terembe. Tegyük idén is szebbé az események megjelenítésével Urunk születésének ünnepét!

5. Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz minden katolikus templomban a Karitász javára. Ez egyben a hónap harmadik vasárnapja is, tehát mocorgós szentmise is lesz 16 órától a Millenniumi Teremben.

6. A Kolping Akadémia következő előadása november 13-án, hétfőn, este ½ 7-kor lesz a Szent Anna Plébánián. Az előadást Szarvas Péter atya tartja „Fatima üzenete 100 év után” címmel.

7. Nyílt napok a Fráterben: november 21-én, kedden reggel 730 – tól a 8. osztályos tanulókat, 28-án, kedden reggel 730 – tól pedig a 4. osztályos tanulókat és szüleiket várják szeretettel. A szülők számára mindkét alkalommal tájékoztatót tartanak az iskoláról és a felvételi eljárásról.

8. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda az idei tanévben is megrendezi „Iskolanyitogató” rendezvényét, amelynek első állomása az Iskola-előkészítő foglalkozás, melyre szeretettel várják az érdeklődő szülőket, gyerekeket 2017. november 17-én, 1600-kor.

9. „A Király a királyod?” címmel országos szentségimádás lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való előkészület jegyében, melybe mi is bekapcsolódunk. November 25-én, szombaton, 17 órai kezdettel a Mindszenti Templomban, a Zárda kápolnában pedig az 5 órai szentmisét követően lesz szentségimádási óra. Legyünk minél többen!

10. November 26-án, Krisztus Király vasárnapján, 16 órai kezdettel lesz a hagyományos Szent Cecília Kórustalálkozó a Mindszenti Templomban, ahol miskolci és miskolc-környéki egyházi kórusok énekelnek. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!