2017. november 26., Krisztus Király vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • csütörtök: Szent András apostol

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Ma (vasárnap) délután, 16 órai kezdettel lesz a hagyományos Szent Cecília Kórustalálkozó a Mindszenti Templomban, ahol miskolci és miskolc-környéki egyházi kórusok énekelnek. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

3. Jövő vasárnap elkezdődik a karácsonyi előkészület ideje, az adventi szent idő. Advent első vasárnapján lesz a leendő elsőáldozók és bérmálkozók bemutatása a ½ 9-es szentmise keretében. A pénteki hittanóra elmarad, szombaton reggel 9 órára várjuk mind az elsőáldozókat, mind pedig a bérmálkozókat a templomba, egy közös szertartáspróbára.

4. Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2017. december 1-jén, pénteken 16 órától Mikuláscsalogató vers- és énekversenyt rendez iskolába készülő, nagycsoportos gyerekeknek az iskola színháztermében. Nevezni télről vagy a Mikulásról szóló verssel ill. dallal lehet november 24-ig! Kérjük, gyermekük részvételi szándékát jelezzék az iskolában telefonon vagy az iskola honlapján található nevezési lap leadásával.

5. „Tüzet hoztam, égjen!” December 2-án, jövő szombaton, 17 órai kezdettel a Millenniumi Teremben, Sík Sándor életéről és munkásságáról hallhatnak verses-zenés összeállítást, a Versbarátok Köre „Minden forrásom belőled fakad” című eucharisztikus sorozatának 2. előadásaként. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

6. Az adventi háromnapos lelkigyakorlat december 15-16-17-én lesz templomunkban, az este fél hétkor kezdődő szentmisék keretében. Az idei lelkigyakorlatot Ft. Veres Zoltán homrogdi plébános fogja tartani. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

7. Templomunk karácsonyi díszítésére szívesen fogadunk adományokat a sekrestyében és az irodában.