2017. október 22., évközi 29. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Kapisztrán Szent János

  • szerda: Szent Mór püspök

  • szombat: Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok

2. Október hónapban minden este 1750-től rózsafűzért imádkozunk templomunkban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, szenteljük meg közös imádságunkkal a Szűzanya őszi hónapját!

3. Október 28-án, jövő szombaton, 20 órai kezdettel jótékonysági orgonakoncert lesz a Mindszenti Templomban, a Szent László év jegyében. A koncert ingyenes, támogató jegyek válthatók a rendezvény előtt és alatt 500, 1.000, 2.000, 5.000 és 10.000 Ft. értékben, melyekkel a Szent Damján tábor szervezését támogathatjuk, amely immáron 20 éve biztosít ingyenes táborozási lehetőséget enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő fiatalok részére. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

4. Közeledik Mindenszentek ünnepe és Halottak napja. Mindenszentek ünnepén templomunkban reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor kezdődnek az ünnepi szentmisék. A Mindszenti temetőben a szertartás este fél hatkor kezdődik. Sajóbábonyban délután három órakor lesz temetői szertartás. Aki a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-től 8-ig bezárólag minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, szentáldozás, imádság a pápa szándékára. November 2-án, halottak napján, az este ½ 7-kor kezdődő szentmisét a mindszenti egyházközség összes elhunytjáért, mindannyiunk elhunyt szeretteiért ajánljuk fel.

5. Október 26-ig kiállítás tekinthető meg a Millenniumi Teremben. Miskolc városáról készült akvarelek és népművészeti fafaragások láthatóak. Jó szívvel ajánljuk a Kedves Testvérek figyelmébe, a vasárnapi szentmisék után is szeretettel hívunk mindenkit a Millenniumi Terembe!

6. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek perselyadományait, melyekkel egyházunk missziós ügyét támogatták!