2017. május 21., Húsvét 6. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Rita szerzetesnő

  • kedd: Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú

  • szerda: Szűz Mária, Keresztények Segítsége

  • péntek: Néri Szent Fülöp áldozópap

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

4. Mához egy hétre Urunk mennybemenetelének ünnepe lesz.

5. 2017. május 27-én (szombaton) a Kolping Család szervezésében plébániai kirándulást és közösségi napot tartunk Rudabányán. Részvételi díj: autóbusszal utazóknak 1 800.- Ft, mely a belépőket is tartalmazza! Jelentkezni hétköznap a plébánia irodában, hétvégén a sekrestyében lehet! (Azok is jelentkezzenek, akik autóval jönnek!) Részletek az üvegajtón és a Kolping Család honlapján olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk.

6. A tanév utolsó mocorgós szentmiséje június 4-én, 15 órakor lesz a Millenniumi Teremben. A szentmise után a felnőttek közös nyársalással, a kicsik pedig gyermeknapi meglepetésekkel búcsúztathatják az idei évadot. Sütemény felajánlásokat a Kedves Hívektől szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

7. Június 10-én jutalom kirándulásra hívom templomunk ministránsait. Jelentkezni lehet a szentmisék után a sekrestyében. A kirándulás ingyenes.

8. Az Avas-déli (jezsuita) plébánia zarándoklatot szervez a 450-ik Csíksomlyói búcsúra június 2-5 között, lelki kísérő Tamás Barna SJ. Még van hely. Jelentkezni lehet 35 000 Ft befizetésével. Érdeklődés, részletek az Avas-déli Plébánián.

9. Ugyancsak június 2 – 5. között szervez zarándoklatot a Minorita Plébánia, melynek költsége szintén 35.000 Ft. Jelentkezni május 29-ig lehet a Minorita Plébánia irodájában.