2017. január 29., évközi 4. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Bosco Szent János áldozópap

  • csütörtök: Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony

  • péntek: Szent Balázs püspök és vértanú

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Csütörtökön, Urunk bemutatásának ünnepén reggel 7-kor és este fél 7-kor lesznek szentmisék. A gyertyaszentelés szertartását mindkét szentmise keretében végezzük.

3. Pénteken, Szent Balázs püspök és vértanú emléknapján a szentmisék végén Balázs-áldásban lehet részesülni. Ez a nap egyben elsőpéntek is, reggel ½ 7-kor és 7-kor, valamint este ½ 7-kor lesznek szentmisék templomunkban. Akik ezen a napon nem tudnak eljutni szentmisére, a jövő vasárnapi szentmisék végén részesülhetnek Balázs-áldásban.

4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Miskolci Csoportja szervezésében február 2-án, csütörtökön, 17 órától „Mit olvasol most” címmel tart előadást Flach Antal, a Fráter György Katolikus Gimnázium dísztermében. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak!

5. Jövő vasárnaptól kénytelenek vagyunk változtatni az eddig megszokott miserenden. Február 5-től ideiglenesen megszűnik a vasárnap reggel ½ 8-kor kezdődő szentmise a Zárdában és a vasárnapi szentmise a Kálvárián. A hétköznapi szentmisék tekintetében egyelőre nem lesz változás. Továbbra is igyekszünk a szentmisék alatti gyóntatást biztosítani, de előfordul majd időnként, hogy nem lesz gyóntató. Olyankor a szentmise előtt és után lehet szentgyónást végezni a miséző papnál. A Kedves Hívek megértését kérjük!

6. Az idősebbek napja, ez évben február 12-én, vasárnap kerül megrendezésre. A 10 órakor kezdődő szentmise keretében, a betegek szentségében részesülhetnek azok a hívek, akik elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegségben szenvednek, és előzőleg jelentkeznek a plébánián vagy a sekrestyében. A szentmise után Kolping Családunk, a Millenniumi Teremben, rövid műsorral és agapéval kedveskedik. A szeretetvendégséghez sütemény felajánlást szívesen fogadunk.

7. A Fráter György Katolikus Gimnázium pályázatot hirdet teljes munkaidejű takarítói munkakör betöltésére. Jelentkezni a gimnázium címére beadott pályázattal lehet, melynek tartalmaznia kell szakmai önéletrajzot, plébánosi ajánlást, iskolai bizonyítványok másolatát és erkölcsi bizonyítványt. Érdeklődni a gimnáziumban lehet.

8. A Mindszent Karizma Közösség szervezésében idén is megrendezésre kerül a Közösségek III. Regionális Karizmatikus Találkozója, 2017. február 11-én, a Vörösmarty Katolikus Általános Iskolában. Részletes program az üvegajtón elhelyezett tájékoztatókon olvasható.