2017. február 5., évközi 5. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Miki Szent Pál és társai vértanúk

  • péntek: Szent Skolasztika szűz

  • szombat: A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária

2. A mai szentmisék végén Balázs-áldásban részesülhetnek azok, akik Szent Balázs püspök emléknapján nem jutottak el szentmisére.

3. Február 5-től ideiglenesen megszűnik a vasárnap reggel ½ 8-kor kezdődő szentmise a Zárdában és a vasárnapi szentmise a Kálvárián. A hétköznapi szentmisék tekintetében egyelőre nem lesz változás. Továbbra is igyekszünk a szentmisék alatti gyóntatást biztosítani, de előfordul majd időnként, hogy nem lesz gyóntató. Olyankor a szentmise előtt és után lehet szentgyónást végezni a miséző papnál. A Kedves Hívek megértését kérjük!

4. Az idősebbek napja, ez évben február 12-én, jövő vasárnap kerül megrendezésre. A 10 órakor kezdődő szentmise keretében, a betegek szentségében részesülhetnek azok a hívek, akik elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegségben szenvednek, és előzőleg jelentkeznek a plébánián vagy a sekrestyében. A szentmise után Kolping Családunk, a Millenniumi Teremben, rövid műsorral és agapéval kedveskedik. A szeretetvendégséghez sütemény felajánlást szívesen fogadunk.

5. A Mindszent Karizma Közösség szervezésében idén is megrendezésre kerül a Közösségek III. Regionális Karizmatikus Találkozója, 2017. február 11-én, a Vörösmarty Katolikus Általános Iskolában. Részletes program az üvegajtón elhelyezett tájékoztatókon olvasható.

6. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák. Az így felajánlott összeg arányos része az egyházmegyéhez kerül, amelyből az egyházközségek különféle projektjeit tudjuk támogatni. Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak híveinknek a sokak által ma is „párbér”-nek, vagy egyházi adónak nevezett önkéntes egyházi hozzájárulás befizetéséért. Ez elsősorban az egyházközségek anyagi alapját, a működési költségeket és az adómentes illetményeket hivatott biztosítani. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A második 1% felajánlható a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére.

7. Idén is lesz nyári  HITTANTÁBOR. A tábor ideje: 2017. július 3. (hétfő) – július 10. (hétfő). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Részvételi díj gyermekenként: 17 000.- Ft + 3 000.- Ft útiköltség. Alsó korhatár: aki már befejezte az általános iskola 3. osztályát. Kisebb testvér jöhet, ha a nagyobb testvér vállalja! További részletek az üvegajtón elhelyezett plakáton, illetve a Kolping Család honlapján olvashatók.