2017. február 12., évközi 6. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Szent Cirill szerzetes és Szent Metód püspök, Európa társvédőszentjei

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Jövő pénteken 19 órai kezdettel képviselőtestületi ülést tartunk a plébánia dísztermében. A névre szóló meghívók átvehetők a szentmisék után a sekrestyében.

3. Február 25-én, délelőtt ½ 10-től délután 3-ig, ministráns farsangot tartunk a Millenniumi Teremben. Ebédet biztosítunk. Lesz játék, zene, vetélkedés és jó kedv. Szeretettel várjuk a gyerekeket.

4. 2017. február 16-án, csütörtökön, NYÍLT NAP lesz a leendő elsős szülőknek a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában. Gyülekező: 7.45-8.00 az iskola aulájában. Az első órában az első osztályosok tanóráját tekinthetik meg, a 2. és 3. órában a leendő elsős tanító nénik tartanak nyílt órákat. Szeretettel várjuk a leendő első osztályosok szüleit.

5. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola állást hirdet szakács állás betöltésére. A pályázatokat, amelyekhez plébánosi ajánlást kérünk csatolni, kérjük személyesen eljuttatni az iskolába.

6. A Miskolc-Hejőcsabai Árpád-házi Szent Erzsébet Szeretetotthon egészségügyi végzettséggel rendelkező munkatársat keres. Érdeklődni és jelentkezni lehet telefonon, levélben vagy e-mailben az otthon elérhetőségein.

7. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák. Az így felajánlott összeg arányos része az egyházmegyéhez kerül, amelyből az egyházközségek különféle projektjeit tudjuk támogatni. Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak híveinknek a sokak által ma is „párbér”-nek, vagy egyházi adónak nevezett önkéntes egyházi hozzájárulás befizetéséért. Ez elsősorban az egyházközségek anyagi alapját, a működési költségeket és az adómentes illetményeket hivatott biztosítani. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A második 1% felajánlható a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére.

8. Idén is lesz nyári  HITTANTÁBOR. A tábor ideje: 2017. július 3. (hétfő) – július 10. (hétfő). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Részvételi díj gyermekenként: 17 000.- Ft + 3 000.- Ft útiköltség. Alsó korhatár: aki már befejezte az általános iskola 3. osztályát. Kisebb testvér jöhet, ha a nagyobb testvér vállalja! További részletek az üvegajtón elhelyezett plakáton, illetve a Kolping Család honlapján olvashatók.