2017. december 17., Advent 3. vasárnapja

1. Advent hétköznapjain hajnali roráte szentmisék lesznek reggel hat órától. A második szentmise hét órakor kezdődik. Buzdítjuk a Kedves Híveket a hajnali szentmiséken való részvételre!

2. A hagyományokhoz híven vasárnap, az esti szentmise után közös együttlétre hívjuk a plébánia munkatársait, a képviselőtestületi tagokat és az énekkar tagjait a Millenniumi Terembe.

3. Jövő héten hétfőn, kedden és csütörtökön 18 órától, pénteken pedig 17 órától pásztorjáték próba lesz a Millenniumi Teremben. A főpróbát szombaton 14 órakor tartjuk, az előadás pedig vasárnap, 16 órakor kezdődik a Millenniumi Teremben. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

4. December 21-22-23-án, 9-től 12 óráig, karácsonyi gyóntatási ügyelet lesz templomunkban. A minorita templomban ugyan ezeken a napokon, 15 és 18 óra között várja karácsonyi gyónási lehetőség a Kedves Híveket.

5. Jövő vasárnap karácsony vigíliáját ünnepeljük. Délután 4 órakor kezdődik a gyerekek pásztorjátéka a Millenniumi Teremben. Este ½ 7-től karácsony vigíliájának szentmiséje lesz, ½ 12-től virrasztásra, majd éjféli szentmisére várjuk a Kedves Híveket! A Zárda-kápolnában ugyancsak éjfélkor lesz szentmise. Délelőtt adventi 4. vasárnapjának szentmiséi a szokott időpontokban kezdődnek.

6. Hétfőn Urunk születésének ünnepét üljük. Minden templomunkban a szokott vasárnapi időpontokban lesznek az ünnepi szentmisék. Karácsony másnapján, december 26-án templomunkban ugyancsak vasárnapi miserendet tartunk. Ezen a napon a Zárda-kápolnában lesz még szentmise 17 órakor.

7. December 26-án, 17 órától, a Mindszenti Kórus hagyományos karácsonyi, zenés áhítata lesz templomunkban.

8. December 31-én, Szent Család ünnepén, az este 6 órakor kezdődő év végi hálaadó szentmise keretében tartjuk a jubiláns házaspárok megáldását. Feliratkozni a sekrestyében és az irodában lehet.

9. Kolping családunk óévbúcsúztató Szilveszteri bált rendez december 31-én, a hálaadó szentmise után, a Millenniumi Teremben. Részletekről a bejárati ajtón elhelyezett tájékoztatón olvashatnak, jegyek az irodában és a sekrestyében vásárolhatók.

10. Idén már nem lesznek plébániai hittanórák. Legközelebb január 5-én és 6-án várjuk a leendő elsőáldozókat és bérmálkozókat a plébániára.

11. Kérjük a Kedves Híveket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, ismerőseiket, akik az ünnep alkalmából szeretnének szentségekhez járulni, jelentsék a szentmisék után a sekrestyében vagy az irodában név, cím és telefonszám megadásával.

12. Templomunk karácsonyi díszítésére szívesen fogadunk adományokat a sekrestyében és az irodában.

13. Plébániánk keresztény bált rendez 2018. február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, este 7 órai kezdettel az ITC Székházban. Az est meghívott sztárvendége Varga Miklós, háziasszonya Bényi Ildikó. Jegyek már kaphatók a plébánia irodájában. Karácsonyi ajándéknak is kiváló.