2017. december 24., Advent 4. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Urunk születése, karácsony

  • kedd: Szent István első vértanú

  • szerda: Szent János apostol és evangélista

  • csütörtök: Aprószentek

2. 24-én karácsony vigíliáját ünnepeljük. Délután 4 órakor kezdődik a gyerekek pásztorjátéka a Millenniumi Teremben. Este ½ 7-től karácsony vigíliájának szentmiséje lesz, éjjel ½ 12-től virrasztásra, majd éjféli szentmisére várjuk a Kedves Híveket! A Zárda-kápolnában ugyancsak éjfélkor lesz szentmise.

3. Hétfőn Urunk születésének ünnepét üljük. Minden templomunkban a szokott vasárnapi időpontokban lesznek az ünnepi szentmisék. Karácsony másnapján, december 26-án ugyancsak vasárnapi miserendet tartunk. Ezen a napon a Zárda-kápolnában lesz még szentmise 17 órakor.

4. A Kedves Hívek karácsonyi perselyadományait az egri papképzés céljaira fordítjuk. Hálásan köszönünk a nevükben is minden adományt!

5. December 26-án, 17 órától, a Mindszenti Kórus hagyományos karácsonyi, zenés áhítata lesz templomunkban.

6. December 30-án egész napos szentségimádás lesz a görömbölyi templomban, melynek keretében a mi egyházközségünk 12-től 13 óráig vezeti az imaórát.

7. Jövő vasárnap az esztendő utolsó napja lesz. Délután 1740 – től Jézus Neve litániát imádkozunk, az év végi hálaadás pedig 18 órakor kezdődik. Éjfélkor templomi imádsággal és szentségi áldásban részesülve lépünk át az Úr 2018. esztendejébe. A Zárda-kápolnában 17 órakor kezdődik az év végi hálaadás.

8. December 31-én, Szent Család ünnepén, az este 6 órakor kezdődő év végi hálaadó szentmise keretében tartjuk a jubiláns házaspárok megáldását. Feliratkozni a sekrestyében és az irodában lehet.

9. Január elsején, Újév napján, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepén vasárnapi miserendet tartunk.

10. Idén már nem lesznek plébániai hittanórák. Legközelebb január 5-én és 6-án várjuk a leendő elsőáldozókat és bérmálkozókat a plébániára.

11. Plébániánk keresztény bált rendez 2018. február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, este 7 órai kezdettel az ITC Székházban. Az est meghívott sztárvendége Varga Miklós, de meglepetés műsor is lesz. Jegyek már kaphatók a plébánia irodájában 6.000 – Ft-os áron, mely a 3 fogásos vacsorát is tartalmazza.

12. Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik adományaikkal, munkájukkal vagy bármilyen módon hozzájárultak templomunk karácsonyi díszítéséhez.

13. Istentől megáldott, örömteli és szeretetteljes karácsonyt kívánunk minden Kedves Testvérünknek! Legyen Dicsőség mennyben az Istennek és a Földön békesség minden jó szándékú embernek!