2016. szeptember 25., évközi 26. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Páli Szent Vince

  • csütörtök: Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok

  • péntek: Szent Jeromos

  • szombat: Lisieux-i Kis Szent Teréz

2. Az elmúlt évhez hasonlóan az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő hittan pénteken és szombaton lesz plébániánkon. Az elsőáldozókat pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várja János atya a Glória épület nagytermébe.

3. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Az előkészület kedden, 19 órakor indul a Plébánia hittantermében.

4. A KÉSZ Miskolci Csoportja szervezésében Dr. Marsai Viktor adjunktus tart előadást a Fráter Gimnázium dísztermében „A civilizációk összecsapása vagy a fehér ember terhe? – az afrikai migrációról az elemző és a keresztény szemével” címmel.

5. Október 1-én, jövő szombaton, ministráns találkozó lesz Egerben. Jelentkezni még lehet a sekrestyében. A találkozón való részvétel ingyenes. Gyülekező reggel ¾ 8-kor a plébánia udvarán.

6. Október hónapban (szombattól) minden este 1750-től rózsafűzért imádkozunk templomunkban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, szenteljük meg közös imádságunkkal a Szűzanya őszi hónapját!

7. A Zárda-kápolna Magyarok Nagyasszonya búcsúját október 8-án, az este 5 órai szentmisében tartjuk. Előtte 6-án és 7-én az ötórai szentmisékben lelkigyakorlatos beszédekkel készülünk a búcsú ünnepére.

8. A miskolci Karmelita templom Szent Teréz búcsúját október 14-15-én, pénteken és szombaton tartják. A lelkigyakorlatos és az ünnepi beszédet is Tavas Béla testvér fogja tartani. Mindkét nap lesz gyóntatás! A szentmisék 17 órakor kezdődnek.

9. Zarándolkat indul Zircre és Esztergomba október 15-16-án, Csókay Károly atya vezetésével. Érdeklődni és jelentkezni az Avasi Plébánián lehet.

10. A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó tanfolyamot indít a 4. és 8. osztályos tanulók számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A foglalkozások elősegítik a beiskolázási folyamatot. Időpont: mindkét korosztálynak szombatonként 8.30-tól 10 óráig. (5. és 9. osztályba jelentkezők számára) Első foglalkozás: 2016. szeptember 24. szombat, 830. Jelentkezés: a helyszínen, a foglalkozást tartó tanároknál, illetve előzetesen a 46/412-024-es telefonszámon. Az első foglalkozás ideje alatt igazgató atya tájékoztatót tart a szülők, érdeklődők részére.

11. A miskolci Jezsuita Gimnázium és Kollégium felvételt hirdet a 2017/18-as tanévre. Három osztályban nyolc-, illetve egy osztályban négy-évfolyamos gimnáziumi képzésre lehet felvételizni. Szeptember 27-én, kedden és november 23-án, szerdán reggel 8 órától nyílt napra várják szeretettel az érdeklődő szülőket és diákokat.

12. Október 2-án népszavazás lesz hazánkban. Buzdítjuk a Kedves Testvéreket a szavazáson való részvételre, szavazzunk mindannyian lelkiismeretünknek megfelelően, szem előtt tartva hazánk keresztény jövőjének érdekét.