2016. október 9., évközi 28. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szombat: Avilai Szent Teréz

2. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Az előkészület kedden, 19 órakor van a Plébánia hittantermében.

4. Október hónapban minden este 1750-től rózsafűzért imádkozunk templomunkban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, szenteljük meg közös imádságunkkal a Szűzanya őszi hónapját!

3. Október 21-én élő rózsafűzér lesz templomunkban, melyet a hittanos gyermekeink vezetnek majd. Gyülekező ½ 6-tól a Milleniumi Teremben. Szeretettel várjuk a gyermekeket, fiatalokat és szülőket!

4. A miskolci Karmelita templom Szent Teréz búcsúját október 14-15-én, pénteken és szombaton tartják. A szentmisék 17 órakor kezdődnek.

5. Október 15-én gyalogos zarándoklat lesz Sajópálfala főbúcsújára. Részletek a plakáton.

6. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó lesz október 13-16. között. Részletek a plakáton.

7. A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó tanfolyamot indít a 4. és 8. osztályos tanulók számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A foglalkozások elősegítik a beiskolázási folyamatot. Időpont: mindkét korosztálynak szombatonként 8.30-tól 10 óráig. Jelentkezés: a helyszínen, a foglalkozást tartó tanároknál, illetve előzetesen a gimnázium telefonszámán. Az első foglalkozás ideje alatt igazgató atya tájékoztatót tart a szülők, érdeklődők részére.

8. A miskolci Jezsuita Gimnázium és Kollégium felvételt hirdet a 2017/18-as tanévre. Három osztályban nyolc-, illetve egy osztályban négy-évfolyamos gimnáziumi képzésre lehet felvételizni. November 23-án, szerdán reggel 8 órától nyílt napra várják szeretettel az érdeklődő szülőket és diákokat.

9. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért.