2016. szeptember 18., évközi 25. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Szent Máté apostol és evangélista

  • péntek: Szent Pio atya

  • szombat: Szent Gellért püspök és vértanú

2. Az elmúlt évhez hasonlóan az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő hittan pénteken és szombaton lesz plébániánkon. Az elsőáldozókat pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várja János atya a Millenniumi Teremben. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

3. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Számukra az előkészület szeptember 27-én indul. Jelentkezni az irodában, a sekrestyében vagy az atyáknál lehet.

4. Szeptember 23-24-én Kelemen Didák és kora címmel tudományos konferencia lesz az Akadémia miskolci székházában. Pénteken a nap zárásaként 1800 órától szentmise lesz a minorita templomban, melyet a Fráter Kórus hangversenye követ. Részletes program az üvegajtón.

5. Szeptember 25-én lesz az Avasi Búcsú. Az ünnepi szentmise 11-kor kezdődik. Szeptember 24-én, szombaton kerül megrendezésre az egyházközségek napja, a Miskolci Jezsuita Gimnázium területén! Ennek keretében szerepel a Plébániák főzőversenye, melyre a Mindszenti Plébánia híveit is szeretettel várják! Aki szívesen részt venne, kérjük, jelentkezzen a plébánián vagy a sekrestyében szerdáig. Csütörtökön szentségimádási nap lesz az Isteni Ige templomban, melynek keretében egyházközségünk 15-16 óra között végez imaórát. A búcsú részletes programja az üvegajtón elhelyezett plakáton olvasható.

6. Október 1-én ministráns találkozó lesz Egerben. Szeretettel hívjuk minden ministránsunkat, jelentkezni az atyáknál lehet a sekrestyében a szentmisék után jövő vasárnapig. A találkozón való részvétel az utazást is beleértve ingyenes.

7. A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó tanfolyamot indít a 4. és 8. osztályos tanulók számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A foglalkozások elősegítik a beiskolázási folyamatot. Időpont: mindkét korosztálynak szombatonként 8.30-tól 10 óráig. (5. és 9. osztályba jelentkezők számára) Első foglalkozás: 2016. szeptember 24. szombat, 830. Jelentkezés: a helyszínen, a foglalkozást tartó tanároknál, illetve előzetesen a 46/412-024-es telefonszámon. Információk az iskoláról a www.frater.hu honlapon. Az első foglalkozás ideje alatt igazgató atya tájékoztatót tart a szülők, érdeklődők részére.

8. Megjelent a Keresztény Szemle 47. száma. Megvásárolható a templom előtt a szentmisék után és a sekrestyében 300 Ft-os áron. Még van néhány hely az esztergomi zarándoklatra. Az autóbusz péntek reggel 4 órakor indul a templom elől.

9. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!