2011. szeptember 11., évközi 24. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szűz Mária szent neve

  • kedd: Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító

  • szerda: Szent Kereszt felmagasztalása

  • csütörtök: A fájdalmas Szűzanya

  • péntek: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. A diákok számára készült új szentmisenaplók már átvehetők a sekrestyében a szentmisék után.

3. Szeptember 12-én (hétfőn) egész napos szentségimádás lesz Diósgyőrben, melynek keretében a mi egyházközségünk 16 és 17 óra között vezeti az imaórát. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

4. Nyitott templomok napja lesz a martinkertvárosi Jézus Szíve templomban szeptember 17-én, melynek keretében 18 órától 22 óráig várják a kedves érdeklődőket. Részletes program az üvegajtón elhelyezett plakáton.

5. Az elmúlt évhez hasonlóan az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő hittan pénteken és szombaton lesz plébániánkon. Az elsőáldozókat pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várja János atya a Millenniumi Teremben. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

6. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Számukra az előkészület szeptember 27-én indul. Jelentkezni az irodában, a sekrestyében vagy az atyáknál lehet.

7. Jövő vasárnap, szeptember 18-án, 16 órától, mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint. Szeretettel hívjuk és várjuk a kisgyermekes családokat! A Kálvária-kápolna búcsúját ugyancsak jövő vasárnap, a ½ 11-kor kezdődő szentmisében tartjuk.

8. A Miskolc – Szirmai Egyházközség templomának Fájdalmas Anya búcsúja szeptember 18-án lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Kakuk Ferenc érseki titkár mutat be. Szeptember 15-én egész napos szentségimádás lesz Szirmán, melynek keretében a mi egyházközségünk 15 és 16 óra között vezeti az imaórát. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

9. Szeptember 23-24-én Kelemen Didák és kora címmel tudományos konferencia lesz az Akadémia miskolci székházában. Részletek az üvegajtón.

10. Október 1-én ministráns találkozó lesz Egerben. Szeretettel hívjuk minden ministránsunkat, jelentkezni az atyáknál lehet a sekrestyében a szentmisék után jövő vasárnapig. A találkozón való részvétel az utazást is beleértve ingyenes.

11. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!