2016. szeptember 4., évközi 23. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Kalkuttai Szent Teréz szűz

  • szerda: Szent Márk, István és Menyhért kassai vértanúk

  • csütörtök: Szűz Mária születése (Kisboldogasszony)

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. A diákok számára készült új szentmisenaplók már átvehetők a sekrestyében a szentmisék után.

3. Szeptember 4-től újra van reggeli szentmise a Zárda kápolnában fél 8-tól és a Kálvária kápolnában fél 11-től.

4. Szeptember 5-én, hétfőn, 18 órától szentmise lesz a vasgyári templomban Kalkuttai Teréz anya szentté avatásának ünnepe alkalmából.

5. Szeptember 6-án, 17 órától, egyházközségi karitász csoportunk tagjai tartanak megbeszélést a Glória épületben, ahol szeptember 13-án, 15 és 17 óra között újra várják a rászorulókat.

6. Kolping Családunk szervezésében nyársalás lesz szeptember 10-én, (szombaton) 18 órától, a plébánia udvarán. Szalonnáról, kenyérről és tűzről gondoskodunk, süteményt és innivalót mindenki hozzon magával! Szeretettel várunk mindenkit!

7. Szeptember 11-én (jövő vasárnap), ½ 9-kor tartjuk a plébániánkhoz tartozó hittanosok és pedagógusok tanévnyitó szentmiséjét, amelynek keretében tanszermegáldást végzünk. Az új tanév elején erre a közös imádságra minden diákot és pedagógust szeretettel hívunk és várunk.

8. A diósgyőri templom búcsúját ugyancsak szeptember 11-én tartják. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik, melyet Szabó József c. kanonok, teológiai tanár celebrál. Szeptember 12-én egész napos szentségimádás lesz Diósgyőrben, melynek keretében a mi egyházközségünk 16 és 17 óra között vezeti az imaórát. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

9. Nyitott templomok napja lesz a martinkertvárosi Jézus Szíve templomban szeptember 17-én, melynek keretében 18 órától 22 óráig várják a kedves érdeklődőket. Részletes program az üvegajtón elhelyezett plakáton.

10. A Miskolc – Szirmai Egyházközség templomának Fájdalmas Anya búcsúja szeptember 18-án lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Kakuk Ferenc érseki titkár mutat be. Szeptember 15-én egész napos szentségimádás lesz Szirmán, melynek keretében a mi egyházközségünk 15 és 16 óra között vezeti az imaórát. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

11. Egynapos, autóbuszos zarándoklat indul Esztergomba és Párkányba szeptember 23-án, pénteken. A zarándoklatot Juhász Zoltán káplán atya vezeti. Költsége 9.000,- Ft/fő, melyet jelentkezéskor kell befizetni. Jelentkezni a sekrestyében és a plébániai irodában lehet, Részletek a plakátokon és a jelentkezéskor kapott tájékoztatón.

12. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!