2016. március 6., nagyböjt 4. vasárnapja

1. Március 6-án Kolping családunk tagjai, a hittanos fiatalokkal és a plébánia híveivel, közös keresztúti ájtatosságot tartanak, 15 órától a Kálvária dombon. Gyülekező a Plébánián 14:45-kor. Mindenkit szeretettel várunk.

2. Március 6-án, a ½ 9-es szentmise után passiójáték próba lesz a Millenniumi Teremben. A jövő héten, kedden és pénteken este hat órakor lesznek a próbák.

3. A nagyböjti idő péntekjein, az esti szentmise előtt, ¾ 6-tól keresztutat végzünk templomunkban.

4. Jövő vasárnap, március 13-án országos gyűjtés lesz a Szentföld javára. A Kedves Hívek perselyadományit mi is erre a célra fogjuk fordítani.

5. Március 6-tól 13-ig várjuk a Kedves Hívek tartós élelmiszer adományait, melyek elhelyezhetőek a sekrestyében vagy az irodában. Ugyanakkor szívesen fogadunk információt a plébániánk területén élő rászoruló családokról. Március 8-án, kedden, 17 órától Karitász-gyűlés lesz a Glória épületben.

8. Idén is lesz városi keresztút, mely március 13-án, jövő vasárnap délután három órakor indul a Szent Anna templomtól és templomunkban ér véget. Részletek a plakátokon.

6. Ugyancsak március 13-án, jövő vasárnap, az esti szentmisét követően, 18 óráról koncert lesz a Zárda kápolnában. Közreműködik a budapesti Capo énekkar. Vezényel Regős Amarilla és Zongor Árpád. A Koncert ingyenes, mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

7. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda március 10-én, 16 órától megrendezi második iskolakóstolgató foglalkozását a leendő első osztályosok részére. A foglalkozások alatt az iskola vezetősége tájékoztatót tart a szülők részére. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

8. A Kolping Akadémia soron következő előadását Dr. Csiba Gábor, a Megyei Kórház igazgató főorvosa tartja „A Miskolci Máltai Szeretetszolgálat” címmel, március 14-én, este ½ 7-től a Szent Anna Plébánia Kolping Házában. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

9. Nagyböjti háromnapos lelkigyakorlat lesz templomunkban március 18-19-20-án, az esti szentmisék keretében. A lelkigyakorlatot Ft. Szűcs Zoltán tarcali plébános, egyházközségünk egykori káplánja tartja. Nagyböjti készületünk fontos eleme a lelkigyakorlat, jöjjünk minél többen és vigyük el hírét családtagjainknak és barátainknak is!

10. Érsek atya szavait tolmácsoljuk: „Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben a személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák. Technikai szám: 0011

Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. A másik 1% felajánlását javasoljuk a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére.

11. A Mindszent Kolping Család zarándoklatot szervez 2016. augusztus 8-13. között Medjugorjéba. Mostar, Dubrovnik, Plitvicei Nemzeti Park látogatásával. Részvételi díj: 78 000.- Ft, mely félpanziós ellátást tartalmaz. Részletek az üvegajtón. Jelentkezni a Plébánia irodában vagy a sekrestyében lehet.

12. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Továbbra is szeretettel várjuk az adományokat az irodában és a sekrestyében, illetve a kihelyezett sárga csekkeken. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!

13. A nagyböjt végéhez közeledve szívesen fogadunk adományokat a szent sír díszítésére.