2016. március 13., nagyböjt 5. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepe:

  • szombat: Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

2. Március 13-án lesz a városi keresztút, mely délután három órakor indul a Szent Anna templomtól és templomunkban ér véget. Részletek a plakátokon.

3. Március 13-án, a ½ 9-es szentmise után passiójáték próba lesz a Millenniumi Teremben. A jövő héten, szerdán és pénteken este hat órakor lesznek a próbák.

4. A nagyböjti idő péntekjein, az esti szentmise előtt, ¾ 6-tól keresztutat végzünk templomunkban.

5. A vasárnapi szentmiséken a Kedves Hívek perselyadományai a Szentföld javát szolgálják. Hálás szívvel köszönjük! Ugyancsak köszönetet mondunk a tartós élelmiszer adományokért, melyeket a Katolikus Karitász helyi csoportja juttat el a rászorulóknak.

6. Vasárnap az esti szentmisét követően, 18 óráról koncert lesz a Zárda kápolnában. Közreműködik a budapesti Capo énekkar. Vezényel Regős Amarilla és Zongor Árpád. A Koncert ingyenes, mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

7. Március 20-án, virágvasárnap délután, 16 órakor kezdődik a gyermekek Passiójátéka a Millenniumi Teremben. A jövő vasárnap esedékes mocorgós szentmise ezért elmarad. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a Passiójátékra!

8. A Kolping Akadémia soron következő előadását Dr. Csiba Gábor, a Megyei Kórház igazgató főorvosa tartja „A Miskolci Máltai Szeretetszolgálat” címmel, március 14-én, este ½ 7-től a Szent Anna Plébánia Kolping Házában. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

9. Nagyböjti háromnapos lelkigyakorlat lesz templomunkban március 18-19-20-án, jövő héten pénteken, szombaton és vasárnap, az esti szentmisék keretében. A lelkigyakorlatot Ft. Szűcs Zoltán tarcali plébános, egyházközségünk egykori káplánja tartja. Nagyböjti készületünk fontos eleme a lelkigyakorlat, jöjjünk minél többen és vigyük el hírét családtagjainknak és barátainknak is!

10. A Mindszent Kolping Család zarándoklatot szervez 2016. augusztus 8-13. között Medjugorjéba. Mostar, Dubrovnik, Plitvicei Nemzeti Park látogatásával. Részvételi díj: 78 000.- Ft, mely félpanziós ellátást tartalmaz. Részletek az üvegajtón. Jelentkezni a Plébánia irodában vagy a sekrestyében lehet.

11. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Továbbra is szeretettel várjuk az adományokat az irodában és a sekrestyében, illetve a kihelyezett sárga csekkeken. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!

12. A nagyböjt végéhez közeledve szívesen fogadunk adományokat a szent sír díszítésére.

13. Vasárnap van Szentatyánk, Ferenc pápa megválasztásának évfordulója. Isten éltesse sokáig! Egyházközségünk lelkipásztora Tóth László atya pedig március 11-én ünnepelte 80. születésnapját és adott hálát 8 évtized minden kegyelméért. Isten tartsa meg közöttünk jó erőben és egészségben, még számos boldog éven át!