2016. február 28., nagyböjt 3. vasárnapja

1. A február 28-i szentmiséken a Kedves Hívek perselyadományai a katolikus iskolák javát szolgálják. Hálás szívvel köszönjük!

2. Február 28-án, a ½ 9-es szentmise után passiójáték próba lesz a Millenniumi Teremben. A jövő héten, hétfőn és csütörtökön este hat órakor lesznek a próbák.

3. A nagyböjti idő péntekjein, az esti szentmise előtt, ¾ 6-tól keresztutat végzünk templomunkban.

4. Kolping családunk tagjai, a hittanos fiatalokkal és a plébánia híveivel, közös keresztúti ájtatosságot tartanak március 6-án, jövő vasárnap, 15 órától a Kálvária dombon. Gyülekező a Plébánián 14, 45-kor. Mindenkit szeretettel várunk.

5. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda március 10-én, 16 órától megrendezi második iskolakóstolgató foglalkozását a leendő első osztályosok részére. A foglalkozások alatt az iskola vezetősége tájékoztatót tart a szülők részére. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

6. A Kolping Akadémia soron következő előadását Dr. Csiba Gábor, a Megyei Kórház igazgató főorvosa tartja „A Miskolci Máltai Szeretetszolgálat” címmel, március 14-én, este ½ 7-től a Szent Anna Plébánia Kolping Házában. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

7. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben a személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák. Technikai szám: 0011

Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak és buzdítsam híveinket az önkéntes egyházi hozzájárulás befizetésére, amely elsősorban az egyházközségek anyagi alapját hivatott biztosítani. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A másik 1% felajánlását javasoljuk a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére.

8. A Kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére. Pályázati feltétel: főiskolai óvodapedagógusi diploma. A pályázathoz mellékelni szükséges: szakmai önéletrajzot, végzettséget igazoló okiratot, lelkipásztori ajánlást, motivációs levelet és erkölcsi bizonyítványt. Jelentkezési határidő március 1. Részletek az üvegajtón.

9. A Mindszent Kolping Család zarándoklatot szervez 2016. augusztus 8-13. között Medjugorjéba. Mostar, Dubrovnik, Plitvicei Nemzeti Park látogatásával. A zarándoklat lelki vezetője Lipcsák János atya. Részvételi díj: 78 000.- Ft, mely félpanziós ellátást tartalmaz. Részletes program az üvegajtón olvasható!

Jelentkezni a Plébánia irodában vagy a sekrestyében lehet.

10. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Továbbra is szeretettel várjuk az adományokat az irodában és a sekrestyében, illetve a kihelyezett sárga csekkeken. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!