2016. május 8., Urunk mennybemenetelének ünnepe

1. A hét jeles ünnepei:

  • péntek: A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

4. Május 15-én, vasárnap, a Szentlélek kiáradásának ünnepe, pünkösd lesz. A 10 órai szentmise keretében bérmálás lesz. A bérmálás szentségét Ft. Ficzek László általános érseki helynök szolgáltatja majd ki. Imádkozzunk a leendő bérmálkozókért! Pünkösd másnapján, hétfőn, reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor lesznek szentmisék.

5. Május 15-én, vasárnap, 16 órától mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

6. A Kolping Akadémia soron következő előadása május 9-én, hétfőn, este fél hétkor lesz a Szent Anna Plébánián. Dr. Katona István püspök atya tart előadást: Irgalmasság a szentek és szent életű emberek életében címmel. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit!

7. A Gárdonyi Géza Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Katolikus Általános Iskola 2016. szeptember 1-től angol tanító és magyar-történelem szakos tanári állásra pályázatot hirdet. A benyújtási határidő június 1. Érdeklődni az iskolában lehet.

8. 2016. május 21-én (szombaton) a Kolping Család szervezésében plébániai kirándulást és közösségi napot tartunk Tarcalon. Részvételi díj: autóbusszal utazóknak 2 000.- Ft, mely a belépőket is tartalmazza! Jelentkezni hétköznap a plébánia irodában, hétvégén a sekrestyében lehet! (Kérjük, hogy azok is jelentkezzenek, akik autóval jönnek!) Részletek az üvegajtón és a Kolping Család honlapján olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk!

9. A Miskolc-Görömbölyi Egyházközség templomának búcsúja május 22-én, Szentháromság vasárnapján lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Ft. Lóczi tamás atya mutat be. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit!

10. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!