2016. május 1., Húsvét 6. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Atanáz püspök és egyháztanító

  • kedd: Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok

  • szombat: Az Egri Bazilika-főszékesegyház felszentelése

2. Vasárnap anyák napja van. Imádkozzunk az édesanyákért!

3. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

4. Május 3-án (kedden), plébániánk Karitász-csoportja, 17 órakor összejövetelt tart a Glória épületben. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk.

5. Május 7-én, szombaton, 2000 és 2100 óra között az Avas-déli jezsuita templomban, Márton Áron életét bemutató zenemű kerül előadásra a marosvásárhelyi Mustármag Együttes előadásában, Népemért vállalom címmel. Zeneszerzők: Csiszér László és Gyárfás Levente. A zenei missziós alkalom célja a népnevelés, népünk megtépázott önbecsülésének helyreállítása; megmutatni Márton Áron, Erdély nagy püspökének ritka egyéniségét, hitének erejét, helytállását. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak!

6. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

7. Templomunkban május 8-án, a ½ 9-kor kezdődő szentmisén elsőáldozás, május 15-én, a 10 órai szentmisében pedig bérmálás lesz. A bérmálás szentségét Ft. Ficzek László általános érseki helynök szolgáltatja majd ki. Imádkozzunk az elsőáldozókért és bérmálkozókért!

8. A Gárdonyi Géza Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Katolikus Általános Iskola 2016. szeptember 1-től angol tanító és magyar-történelem szakos tanári állásra pályázatot hirdet. A benyújtási határidő június 1. Érdeklődni az iskolában lehet.

9. 2016. május 21-én (szombaton) a Kolping Család szervezésében plébániai kirándulást és közösségi napot tartunk Tarcalon. Részvételi díj: autóbusszal utazóknak 2 000.- Ft, mely a belépőket is tartalmazza! Jelentkezni hétköznap a plébánia irodában, hétvégén a sekrestyében lehet! (Kérjük, hogy azok is jelentkezzenek, akik autóval jönnek!) Részletek az üvegajtón és a Kolping Család honlapján olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk!

10. Még van szabad hely a Medjugorje-i zarándoklatra. Aki részt szeretne venni a zarándoklaton, minél előbb jelentkezzen a plébánia irodában vagy a sekrestyében. Részletek az üvegajtón.

11. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!