2016. május 29., Úrnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Szent Jusztinusz vértanú

  • péntek: Jézus Szentséges Szíve

  • szombat: A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve

2. A pünkösdi bérmáláson készült fotók ingyenesen letölthetők a plébániai iroda számítógépéről. Hivatali idő hétköznap 9-17 óra.

3. Az Éltető Lélek Irodalmi Kör jótékonysági estet szervez „Sikoly és sóhaj a Tiszaháton” Összefogás Kárpátaljáért címmel ma (vasárnap), 17 órától a Művészetek Házában.

4. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

5. A Martinkertvárosi Egyházközség búcsúja június 5-én lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Ft. Csizmadia István, az egri bazilika plébánosa mutat be. Az egész napos szentségimádás június 3-án lesz, melynek keretében egyházközségünk imaórája 15 órakor kezdődik.

6. Mezőkövesden ez évben június 5-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Dr. Ternyák Csaba érsek úr vezeti. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

7. A Miskolc-Tapolcai Sziklakápolna búcsúünnepét Jézus Szent Szíve tiszteletére, június 3-án, pénteken, este 18 órai kezdettel tartják. Az ünnepi szentmisét Ft. Kecskés Attila tolcsvai plébános atya fogja tartani. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

8. Június 12-én, vasárnap, a fél 9-kor kezdődő szentmisében adunk hálát az elmúlt tanév kegyelmeiért. Szeretettel hívunk és várunk minden diákot és pedagógust a közös imádságra és az azt követő szerény agapéra a Millenniumi Terembe. Jövő vasárnap begyűjtjük miselátogatási naplókat, a legtöbb pecsétet gyűjtőket a tanévzáró szentmisén jutalmazzuk.

9. A nyári szünet előtt, június 12-én lesz utoljára szentmise a Kálvárián és reggel fél 8-kor a Zárda-kápolnában. A Zárda-kápolnában este 5 órakor nyáron is lesz vasárnapi szentmise.

10. Szülői értekezletet tartunk, az Abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére, 2016. június 12-én, vasárnap, 15 órától a plébánia Millenniumi Termében. Egyben felhívjuk azon fiatalok figyelmét, akik még nem adták le jelentkezésüket, és szeretnének részt venni a táborban, hogy minél előbb tegyék ezt meg. A Medjugorjei zarándokok részére ugyancsak 12-én, délután 16 órakor lesz megbeszélés ugyanott. Ekkor lesz lehetőség a részvételi díj második részének a kiegyenlítésére, valamint a biztosítás megkötésére, és a hiányzó adatok pótlására is.

11. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!