2016. május 22., Szentháromság vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú

  • kedd: Szűz Mária, a keresztények segítsége

  • csütörtök: Néri Szent Fülöp áldozópap

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. Május 29-én Krisztus szent testének és vérének ünnepe, Úrnapja lesz. Az úrnapi körmenetet a 10 órai szentmise végén tartjuk, ezért jövő vasárnap a ½ 12-es szentmise elmarad. Kérem az elsőáldozó gyermekeket, hogy a körmeneten virágszirmok szórásával készítsenek utat az oltáriszentségnek. Találkozó ¾ 10-kor a Millenniumi Teremben. Kérem, hogy az úrnapi sátrakat az elmúlt évekhez hasonlóan készítsük el. Minden segítséget szívesen fogadunk.

4. A múlt vasárnapi bérmáláson készült fotók ingyenesen letölthetők a plébániai iroda számítógépéről. Hivatali idő hétköznap 9-17 óra.

5. Az Éltető Lélek Irodalmi Kör jótékonysági estet szervez „Sikoly és sóhaj a Tiszaháton” Összefogás Kárpátaljáért címmel május 29-én, 17 órától a Művészetek Házában.

6. A Plébánia természetkedvelő csoportja, kirándulást szervez 2016. május 28-án (szombaton) a Bükkbe. Találkozó: ¼ 9-kor a Plébánia udvarán! Mindenki hozzon magával enni-, innivalót, bérletet vagy 4 db. autóbuszjegyet.

7. Mezőkövesden ez évben június 5-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Dr. Ternyák Csaba érsek úr vezeti. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

8. A Mindszent Kolping Család nyári HITTANTÁBORT szervez. A tábor ideje: 2016. június 27. (hétfő) – július 04. (hétfő) Abádszalókon. Részvételi díj gyermekenként: 20 000.- Ft. Alsó korhatár: aki már befejezte az általános iskola 3. osztályát. Kisebb testvér jöhet, ha a nagyobb testvér vállalja! Részletek az üvegajtón, illetve a Kolping Család honlapján olvashatók.

9. A Gárdonyi Géza Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Katolikus Általános Iskola 2016. szeptember 1-től angol tanító és magyar-történelem szakos tanári állásra pályázatot hirdet. A benyújtási határidő június 1. Érdeklődni az iskolában lehet.

10. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!