2016. december 18., Advent negyedik vasárnapja

1. 18-án, vasárnap délután 4 órai kezdettel mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben.

2. Végéhez közeledik az adventi várakozás megszentelt ideje. Az utolsó roráte szentmise 23-án, pénteken, reggel 6 órakor lesz.

3. Jövő héten hétfőn és szerdán 18 órától, csütörtökön pedig ½ 6-tól pásztorjáték próba lesz a Millenniumi Teremben. A főpróbát pénteken 15 órakor tartjuk, az előadás pedig szombaton, 16 órakor kezdődik a Millenniumi Teremben. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

4. „Szállást keres a Szent Család” imaórát tartunk december 23-án, pénteken, 18 órától a plébánia dísztermében, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Testvéreket.

5. December 22-23-24-én, 9-től 12 óráig, karácsonyi gyóntatási ügyelet lesz templomunkban. A minorita templomban pedig december 21-22-23-án, 15 és 18 óra között várja karácsonyi gyónási lehetőség a Kedves Híveket.

6. Szombaton karácsony vigíliáját ünnepeljük. Délután 4 órakor kezdődik a gyerekek pásztorjátéka a Millenniumi Teremben. Este ½ 7-től karácsony vigíliájának szentmiséje lesz, ½ 12-től virrasztásra, majd éjféli szentmisére várjuk a Kedves Híveket! A Zárda-kápolnában ugyancsak éjfélkor lesz szentmise.

7. Vasárnap Urunk születésének ünnepét üljük. Minden templomunkban a szokott vasárnapi időpontokban lesznek az ünnepi szentmisék. Karácsony másnapján, december 26-án templomunkban ugyancsak vasárnapi miserendet tartunk. Ezen a napon a Zárda-kápolnában lesz még szentmise 17 órakor.

8. December 26-án, 17 órától, a Mindszenti Kórus hagyományos karácsonyi, zenés áhítata lesz templomunkban.

9. December 30-án, Szent Család ünnepén, az este ½ 7-kor kezdődő szentmise keretében tartjuk a jubiláns házaspárok megáldását. Feliratkozni a sekrestyében és az irodában lehet.

10. Kolping családunk óévbúcsúztató Szilveszteri bált rendez december 31-én, a hálaadó szentmise után, a Millenniumi Teremben. Részletekről az üvegajtón elhelyezett tájékoztatón olvashatnak, jegyek az irodában és a sekrestyében vásárolhatók.

11. Idén már nem lesznek plébániai hittanórák. Legközelebb január 6-án és 7-én várjuk a leendő elsőáldozókat és bérmálkozókat a plébániára.

12. Kérjük a Kedves Híveket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, ismerőseiket, akik az ünnep alkalmából szeretnének szentségekhez járulni, jelentsék a szentmisék után a sekrestyében vagy az irodában név, cím és telefonszám megadásával.

13. Megjelent a Keresztény Szemle 48. száma, melyben többek között írások olvashatók az 1956-os eseményekről. Megvásárolható a szentmisék után, 300 forintos áron.