2015. szeptember 27., évközi 26. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok
  • szerda: Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító
  • csütörtök: Kis Szent Teréz
  • péntek: Szent Őrzőangyalok
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Szeptember 21-én, hétfőn, Őszentsége Ferenc pápa, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye főpásztorává nevezte ki Palánki Ferenc püspök atyánkat, egyházközségünk plébánosát. Szeretettel gratulálunk püspök atya kinevezéséhez és imádkozunk érte, hogy a felelősségteljes apostolutódi szolgálatot főpásztorként is mindig Isten akarata szerint végezze!

3. 27-én, vasárnap délután, 17 órától Irodalmi Szalon lesz a Millenniumi Teremben. Egy zenés-dalos-verses órára invitálunk minden kedves érdeklődőt, melyet szeptember hónap jeles eseményei kapcsán állít össze az Éltető Lélek Irodalmi Kör.

4. Az előttünk álló héten elsőpéntek, elsőszombat és elsővasárnap lesz a szokott rend szerint.

5. Az elmúlt évhez hasonlóan az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő hittan pénteken és szombaton lesz plébániánkon. Az elsőáldozókat pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várja János atya a Glória épület nagytermébe. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

6. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Számukra az előkészület szeptember 29-én, kedden, 19 órakor indul a plébánián. Jelentkezni az irodában, a sekrestyében vagy az atyáknál lehet.

7. Kedden, 17 órától, Karitász-gyűlés lesz a Glória épületben, szeretettel várják a segíteni vágyókat. Tartós élelmiszert gyűjtenek, amely leadható a sekrestyében és az irodában.

8. Október hónapban (csütörtöktől) minden este 1750-től rózsafűzért imádkozunk templomunkban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, szenteljük meg közös imádságunkkal a Szűzanya őszi hónapját!

9. A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó tanfolyamot indít a 4. és 8. osztályos tanulók számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A foglalkozások elősegítik a beiskolázási folyamatot. Időpont: mindkét korosztálynak szombatonként 8.30-tól 10 óráig. Első foglalkozás: 2015. szeptember 26. szombat, 8.30.

Jelentkezés: a helyszínen, a foglalkozást tartó tanároknál, illetve előzetesen a 46/412-024-es telefonszámon. Információk az iskoláról a www.frater.hu honlapon. Az első foglalkozás ideje alatt igazgató atya tájékoztatót tart a szülők, érdeklődők részére.

10. November 20. és 25. között zarándoklat indul a Szentföldre, melyet Csókay Károly atya vezet. Részletek az üvegajtón olvashatók.

11. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!