2015. október 4., évközi 27. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Rózsafüzér Királynője
  • csütörtök: Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Az elmúlt évhez hasonlóan az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő hittan pénteken és szombaton lesz plébániánkon. Az elsőáldozókat pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várja János atya a Glória épület nagytermébe. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

3. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Számukra az előkészület keddenként, 19 órától van a plébánián.

4. A Zárda-kápolna Magyarok Nagyasszonya búcsúját október 8-án, csütörtökön, az este 5 órai szentmisében tartjuk. Előtte kedden és szerdán az ötórai szentmisékben lelkigyakorlatos beszédekkel készülünk a búcsú ünnepére.

5. Október 11-én, vasárnap, 16 órától jótékonysági koncert lesz a Művészetek Házában a Minorita templom helyreállítási munkálatainak támogatására. Az est során nóták és népdalok csendülnek fel. Részletek a kihelyezett plakátokon.

6. Október hónapban (csütörtöktől) minden este 1750-től rózsafűzért imádkozunk templomunkban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, szenteljük meg közös imádságunkkal a Szűzanya őszi hónapját!

7. Október 16-án, gyermek rózsafüzér lesz a hittanos gyermekek vezetésével 1745 – től templomunkban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

8. November 20. és 25. között zarándoklat indul a Szentföldre, melyet Csókay Károly atya vezet. Részletek az üvegajtón olvashatók.

9. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk! A kissé komor színű porfogó fóliánkat mától a ministránsok és az ifjúsági énekkar tagjainak rajzai díszítik. Köszönet a gyermekeknek a lelkesedésükért!