2015. október 11., évközi 28. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • csütörtök: Avilai Szent Teréz szűz és egyháztanító

  • péntek: Szent Hedvig szerzetesnő

  • szombat: Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú

2. Október 16-án, pénteken, gyermek rózsafüzér lesz templomunkban. Az elsőáldozási hittan ezért elmarad, minden gyereket és fiatalt este fél hatra várunk a Millenniumi Terembe, a rózsafüzér háromnegyed hatkor kezdődik.

3. Október hónapban minden este 1750-től rózsafűzért imádkozunk templomunkban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, szenteljük meg közös imádságunkkal a Szűzanya őszi hónapját!

4. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Számukra az előkészület keddenként, 19 órától van a plébánián.

5. A „Kolping Akadémia” soron következő előadása október 12-én, hétfőn, este fél 7-kor lesz a Szent Anna Plébánia Kolping Házában. Az előadó egy indiai származású szalézi atya lesz, az előadás címe: A Szalézi Társaság nem született szerencsés csillagzat alatt. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

6. A miskolci Karmelita templom Szent Teréz búcsúját október 15-én, csütörtökön tartják. A búcsút megelőző napon, szerdán, lelkigyakorlatos szentmise lesz. A szentmisék mindkét napon 17 órakor kezdődnek, melyeket Ft. Bakos Rafael karmelita atya fog bemutatni. Részletek a plakátokon.

7. Október 16-án, pénteken, 16 órától Szent Lukács napjához közeledve Köszönet a gyógyítóknak címmel előadást szervez a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportja és az Éltető Lélek Alapítvány, együttműködve a Magyar Orvosi Kamarával és a Magyar Tudományos Akadémia területi szervezetével. A rendezvénnyel köszönetet szeretnének mondani a városunkban dolgozó orvosoknak, ápolóknak, egészségügyi, illetve szociális dolgozóknak az áldozatos munkájukért. Szeretettel várnak minden érdeklődőt az MTA miskolci székházába, a belépés díjtalan.

8. A sajópálfalai kegykép főbúcsúját október 17-18-án tartják. Az ünnepi római katolikus szentmise szombaton, este 8 órakor kezdődik, melynek szónoka Lipcsák János atya lesz. Részletes program a hirdetőn. Szeretettel hívják és várják a Kedves Híveket!

9. A Plébánia természetkedvelő csoportja, kirándulást szervez 2015. október 17. (szombaton) a Bükkbe. Találkozó: ¼ 9-kor a Plébánia udvarán! Mindenki hozzon magával enni-, innivalót, bérletet vagy 4 db. autóbuszjegyet.

10. A Mindszent Kolping Család következő összejövetele 2015. október 18-án, vasárnap 17 órakor lesz a plébániaépület hittantermében. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk.

11. Jövő vasárnap (október 18-án) országos gyűjtés lesz a missziók javára. A kedves Hívek perselyadományait mi is erre a célra fogjuk továbbítani.

12. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!