2015. szeptember 20., évközi 25. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Máté apostol és evangélista
  • szerda: Szent Pio atya
  • csütörtök: Szent Gellért püspök és vértanú
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Szeptember 25-én 18 órára várjuk a ministránsokat és családtagjaikat, valamint az ifjúsági énekkar tagjait egy plébánia udvari nyársalásra. A szombati ministráns találkozóra való utazás részleteit is ott beszéljük meg. Jövő héten csak pénteken (25-én) lesz elsőáldozási hittanóra, a szombati hittanórák a ministránstalálkozó miatt elmaradnak.

3. Szeptember 27-én, jövő vasárnap, 17 órától Irodalmi Szalon lesz a Millenniumi Teremben. Egy zenés-dalos-verses órára invitálunk minden kedves érdeklődőt, melyet szeptember hónap jeles eseményei kapcsán állít össze az Éltető Lélek Irodalmi Kör. Meghívott vendég a Páterrock együttes!

4. Szeptember 27-én, jövő vasárnap lesz az Avasi Búcsú. Az ünnepi szentmise 10.30-kor kezdődik, melyet Palánki Ferenc püspök atyánk fog bemutatni. Szeptember 26-án, szombaton kerül megrendezésre az Egyházközségek napja, a Miskolci Jezsuita Gimnázium területén! Ennek keretében szerepel a Plébániák főzőversenye, melyre a Mindszenti Plébánia híveit is szeretettel várják! Ingyenes ebédjegyek a sekrestyéből kaphatók. Csütörtökön szentségimádási nap lesz az Isteni Ige templomban, melynek keretében egyházközségünk 15-16 óra között végez imaórát. A búcsú részletes programja az üvegajtón elhelyezett plakáton olvasható.

5. Az elmúlt évhez hasonlóan az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő hittan pénteken és szombaton lesz plébániánkon. Az elsőáldozókat pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várja János atya a Glória épület nagytermébe. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

6. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Számukra az előkészület szeptember 29-én, kedden, indul. Jelentkezni az irodában, a sekrestyében vagy az atyáknál lehet.

7. A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó tanfolyamot indít a 4. és 8. osztályos tanulók számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A foglalkozások elősegítik a beiskolázási folyamatot.

Időpont: mindkét korosztálynak szombatonként 8.30-tól 10 óráig. (5. és 9. osztályba jelentkezők számára) Első foglalkozás: 2015. szeptember 26. szombat, 8.30.

Jelentkezés: a helyszínen, a foglalkozást tartó tanároknál, illetve előzetesen a 46/412-024-es telefonszámon. Információk az iskoláról a www.frater.hu honlapon. Az első foglalkozás ideje alatt igazgató atya tájékoztatót tart a szülők, érdeklődők részére.

8. Megjelent a Keresztény Szemle 43. száma, melyben többek között az Orosz Atanáz püspök atyával készült interjút is olvashatják. Megvásárolható a templom előtt a szentmisék után és a sekrestyében 300 Ft-os áron.

9. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!