2015. szeptember 13., évközi 24. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: A Szent Kereszt felmagasztalása
  • kedd: A fájdalmas Szűzanya
  • szerda: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. A Miskolc-Szirmai Egyházközség egész napos egyházmegyei szentségimádási napja szeptember 15-én, kedden lesz. A mi egyházközségünk 15 – 16 óra között vezeti az imaórát.

3. Szeptember 17-én, csütörtökön, 16 órától Találkozás a Boldogasszonny címmel Cönákulumot tart Laurent Larroque atya, a Máriás Papi Mozgalom nemzetközi felelőse a Szent Anna templomban. Szeretettel hívnak és várnak Mindenkit!

4. Jövő vasárnap (szeptember 20-án), 16 órától, mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint. Szeretettel hívjuk és várjuk a kisgyermekes családokat!

5. A Miskolc – Szirmai Egyházközség templomának Fájdalmas Anya búcsúja szeptember 20-án, a jövő vasárnap lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Balog Gyula pápai káplán, kanonok, Miskolc – Újdiósgyőr plébánosa mutat be. Szeretettel hívnak és várnak Mindenkit az egyházközség hívei!

6. Az elmúlt évhez hasonlóan az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő hittan pénteken és szombaton lesz plébániánkon. Az elsőáldozókat pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várja János atya a Millenniumi Teremben. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

7. Szeretettel várjuk azon felnőtt testvéreinknek a jelentkezését, akik a keresztség, az eucharisztia vagy a bérmálás szentségében szeretnének részesülni. Számukra az előkészület szeptember 29-én, kedden, indul. Jelentkezni az irodában, a sekrestyében vagy az atyáknál lehet.

8. Szeptember 26-án ministráns találkozó lesz Egerben. Szeretettel hívjuk minden ministránsunkat, jelentkezni az atyáknál lehet még jövő vasárnapig. A találkozón való részvétel az utazást is beleértve ingyenes.

9. A templomfelújítás munkálatai miatt le kellett zárnunk a szentélyt. Az első ütemben a szentély falának a falvágásos technológiával való szigetelése zajlik. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!