2015. október 25., évközi 30. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Jövő vasárnap (november 1-én) Mindenszentek ünnepe, másnap Halottak napja lesz. Mindenszentek ünnepén a szokott vasárnapi időpontokban kezdődnek a szentmisék. A Mindszenti temetőben a szertartás este fél hatkor kezdődik. Sajóbábonyban délután három órakor lesz temetői szertartás. Aki a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatja és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-től 8-ig bezárólag minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, szentáldozás, imádság a pápa szándékára.

3. Miután a Szentatya szeptember 21-én S. E. R. Palánki Ferenc püspök, általános helynököt, egyházközségünk plébánosát Debrecen-Nyíregyházi megyéspüspökké nevezte ki, püspök atyánk elhagyja egyházközségünket. Püspök atya a plébánia híveitől 2015. november 8-án, vasárnap, a 10 órakor kezdődő szentmise keretében fog elbúcsúzni, melynek keretében mi is megköszönjük a közösségünkben végzett áldozatos munkáját és kérjük Isten áldását további apostolutódi szolgálatára.

4. Október 27-én, kedden, 17 órától Karitász-gyűlés lesz a Glória épületben. Szeretettel várnak minden érdeklődőt. Továbbra is szívesen fogadnak élelmiszer adományokat a rászorulóknak.

5. Október hónapban minden este 1750-től rózsafűzért imádkozunk templomunkban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, szenteljük meg közös imádságunkkal a Szűzanya őszi hónapját!

6. Az őszi szünet ideje alatt nem lesznek hittanórák a plébánián. Az elsőáldozókat és bérmálkozókat legközelebb november 6-án és 7-én, pénteken és szombaton várjuk hittanra a Glória épületben lévő hittanterembe.

7. Október 31-én, szombaton, 17 órától Irodalmi Szalon lesz a Millenniumi Teremben. Egy zenés-dalos-verses órára invitálunk minden kedves érdeklődőt, melyet október hónap jeles eseményei kapcsán állít össze az Éltető Lélek Irodalmi Kör.

8. November 8-án, vasárnap, este 20 órától jótékonysági gálakoncert lesz a Miskolci Nemzeti Színházban. A koncerten befolyt összeget a Minorita templom helyrehozatalára fordítják.

9. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!