2015. november 1., Mindenszentek

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Borromeo Szent Károly püspök

  • csütörtök: Szent Imre herceg

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. November 1-én Mindenszentek ünnepe van, 2-án Halottak napja. A Mindszenti temetőben 1-én a szertartás este fél hatkor kezdődik. Sajóbábonyban délután három órakor lesz temetői szertartás. Aki a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatja és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-től 8-ig bezárólag minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, szentáldozás, imádság a pápa szándékára.

3. Miután a Szentatya szeptember 21-én S. E. R. Palánki Ferenc püspök, általános helynököt, egyházközségünk plébánosát Debrecen-Nyíregyházi megyéspüspökké nevezte ki, püspök atyánk elhagyja egyházközségünket. Püspök atya a plébánia híveitől 2015. november 8-án, vasárnap, a 10 órakor kezdődő szentmise keretében fog elbúcsúzni, melynek keretében mi is megköszönjük a közösségünkben végzett áldozatos munkáját és kérjük Isten áldását további apostolutódi szolgálatára.

4. Az elsőáldozókat és bérmálkozókat november 6-án és 7-én, pénteken és szombaton várjuk hittanra a Glória épületben lévő hittanterembe.

5. A Miskolc-Újdiósgyőri Plébánia Szent Imre búcsúját 2015. november 8-án tartja. Az ünnepi szentmise délelőtt fél 11-kor kezdődik. Szent Imre ünnepén, november 5-én, szentségimádási napot tartanak, melynek keretében egyházközségünk 10-11 óra között vezeti az imaórát.

6. November 8-án, vasárnap, este 20 órától jótékonysági gálakoncert lesz a Miskolci Nemzeti Színházban. A koncerten befolyt összeget a Minorita templom helyrehozatalára fordítják.

7. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!