2015. november 8., évközi 32. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: A Lateráni Bazilika felszentelése

  • kedd: Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító

  • szerda: Tours-i Szent Márton püspök

  • csütörtök: Szent Jozafát püspök és vértanú

  • péntek: Magyar szentek és boldogok

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Miután a Szentatya szeptember 21-én S. E. R. Palánki Ferenc püspök, általános helynököt, egyházközségünk plébánosát Debrecen-Nyíregyházi megyéspüspökké nevezte ki, püspök atyánk elhagyja egyházközségünket. Püspök atya a plébánia híveitől vasárnap, 8-án, a 10 órakor kezdődő szentmise keretében fog elbúcsúzni, melynek keretében mi is megköszönjük  a közösségünkben végzett áldozatos munkáját és kérjük Isten áldását további apostolutódi szolgálatára. Érsek atya döntése alapján a Miskolc-Mindszenti Plébániát a továbbiakban Lipcsák János atya kormányozza.

3. A Miskolci Szent Anna Kolping Család által szervezett Kolping-Akadémia előadássorozat következő előadása november 9-én, hétfőn, este ½ 7-kor lesz, melynek keretében Tavas Béla diakónus, kármelita szerzetes ad elő A Kármel története és lelkisége címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Szent Anna Plébánia Kolping házába.

4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Miskolci Csoportja Beszélgessünk… című sorozatának következő témája a multikulturalizmus. Meghívott előadó Fekete Sándor politológus. Az előadás időpontja november 10. kedd, délután ½ 5, helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete. Belépődíj: 300 Ft. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

5. A Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium szeretettel várja nyílt napjára az érdeklődőket. A 8. osztályos tanulókat november 17-én, kedden reggel 7.30-tól várják. A 4. osztályos tanulókat és szüleiket december 1-én, kedden reggel 7.30-tól fogadják. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A szülők és diákok számára mindkét alkalommal 7.45-kor tájékoztatót tartanak, melyen információt kapnak az iskoláról és a felvételi eljárásról.

6. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!