2015. március 8., nagyböjt 3. vasárnapja

1. A vasárnapi fél 9-es szentmise után a Passiójáték próbája lesz a Mellenniumi Teremben. Jövő héten hétfőn és szerdán este hat órakor lesznek próbák ugyanott.

2. A múlt vasárnap meghirdetett tartós élelmiszer gyűjtés keretében egész héten várjuk a Kedves Hívek adományait a sekrestyében és az irodában.

3. A Kolping Akadémia soron következő előadása március 9-én, hétfőn este fél 7-kor lesz a Szent Anna Plébánián. Ahol Isten Lelke, ott a szabadság címmel Czopf Éva Klára és Szerző Rita Judit nővérek mutatják be a Ferences Kisnővérek rendjét.

4. Pénteken este fél hattól keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban.

5. Ferenc pápa a nagyböjti üzenetében közös imádságra hívott mindenkit a világ békéjéért. Pénteken (március 13-án) az esti szentmise után, hét órai kezdettel szentségimádással és ifjúsági énekekkel imádkozunk ezért a célért. Szeretettel várunk mindenkit!

6. Élet a Lélekben szeminárium lesz a Millenniumi Teremben március 12 – május 14. között. Jelentkezési lapok a sekrestyében és az irodában kérhetők. További részletek az üvegajtón olvashatók.

7. Március 14 – 15-én a Búza-téri Görög Katolikus Székesegyházba érkezik a pócsi Szűzanya kegyképe. Szombaton este hét órakor római katolikus szentmise lesz, melyet Palánki Ferenc püspök atyánk fog bemutatni. További részletes program az üvegajtón olvasható.

8. Kolping családunk tagjai, a hittanos fiatalokkal és a plébánia híveivel, közös keresztúti ájtatosságot tartanak 2015. március 15-én, 15 órától a Kálvária dombon. Gyülekező a Plébánia udvarán 14. 45-kor. Mindenkit szeretettel várunk! Ugyancsak jövő vasárnap 16 órától mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben.

9. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az Ukrajnában tapasztalható nagyon nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel, a kárpátaljai emberek megsegítésére rendkívüli persely-gyűjtést hirdetett meg március 15. napjára. A Kedves Hívek jövő vasárnapi persely-adományait a kárpátaljai magyarok megsegítésére fogjuk tovább küldeni. Nagylelkű adományaikat előre is hálásan köszönjük!

10. Március 19-én, Szent József ünnepén az este fél 7-kor kezdődő szentmisében megáldjuk az édesapákat.

11. Március 22-23-24-én (vasárnap, hétfő, kedd) az este fél hétkor kezdődő szentmisék keretében Ft. Galo Gábor szirmabesenyői plébános atya, az Egri Főegyházmegye ifjúsági referense tart nagyböjti lelkigyakorlatot templomunkban. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

12. Idén is lesz városi keresztút, mely március 22-én, vasárnap délután három órakor indul a Szent Anna templomból és templomunkban ér véget.

13. Az előttünk álló héten szerdán lesz Ferenc pápa megválasztásának 2., vasárnap pedig Dr. Ternyák Csaba érsek atya kinevezésének 8. évfordulója. Imádkozzunk a szentatyáért és főpásztorunkért!