2015. május 31., Szentháromság vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Jusztínusz vértanú
  • péntek: Szent Bonifác püspök és vértanú
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Vasárnap (május 31-én), 17 órától Irodalmi Szalon lesz a Millenniumi Teremben. Egy zenés-dalos-verses órára invitálunk minden kedves érdeklődőt, melyet május hónap jeles eseményei kapcsán állít össze az Éltető Lélek Irodalmi Kör.

3. Június 4-én, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, 16 órai kezdettel ökumenikus istentisztelet lesz templomunkban, melyen a szentbeszédet Böjte Csaba atya mondja majd. Szeretettel várunk mindenkit!

4. Az előttünk álló héten elsőpéntek, elsőszombat és elsővasárnap lesz a szokott rend szerint.

5. Június 7-én Úrnapja lesz. Az úrnapi körmenetet a 10 órai szentmiséhez kapcsolódóan tartjuk, ezért jövő vasárnap a ½ 12-es szentmise elmarad! Kérjük, segítsenek a szokott módon az úrnapi sátrak feldíszítésében. Új segítőket is szeretettel várunk. Ezen kívül kérjük, hogy a gyerekek, az ebben az évben első szentáldozáshoz járultak és természetesen minden gyermek, aki csak teheti, a 10 órai szentmisére jöjjön és a szentmise után tartandó körmeneten hintsen virágszirmokat az Oltáriszentség előtt. Segítsenek a sziromgyűjtésben is.

6. Szülői értekezletet tartunk, az abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére, június 7-én, 15 órától a Plébánia Millenniumi Termében. Akik még nem adták le jelentkezésüket, és szeretnének részt venni a táborban, ott is jelentkezhetnek.

7. Mezőkövesden ez évben június 14-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A búcsút megnyitó előesti szentmisét szombaton este 6 órakor Tamás Barna miskolci jezsuita atya végzi. A szentmise után szentségimádás és virrasztás lesz a templomban. Vasárnap délelőtt 10 órakor az ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök úr vezeti. Szeretettel várják a Kedves Híveket!