2015. június 7., Úrnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • csütörtök: Szent Barnabás apostol
  • péntek: Jézus Szentséges Szíve
  • szombat: Szűz Mária szeplőtelen szíve

2. Június 7-én, vasárnap délután szülői értekezletet tartunk, az abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére 15 órától a Millenniumi Teremben. Egyben felhívjuk azon fiatalok figyelmét, akik még nem adták le jelentkezésüket és szeretnének részt venni a táborban, mielőbb tegyék ezt meg.

3. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

4. Június 11-én, csütörtökön, egyházmegyénk papszentelés előtt álló diakónusait látjuk vendégül egyházközségünkben. Délelőtt 10 órakor Palánki Ferenc püspök atya koncelebrált szentmisét mutat be a kerület papságával, melynek keretében bemutatkoznak a leendő újmisések. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket erre az ünnepi alkalomra!

5. Június 14-én, vasárnap, a fél 9-kor kezdődő szentmisében adunk hálát az elmúlt tanév kegyelmeiért. Szeretettel hívunk és várunk minden diákot és pedagógust a közös imádságra és az azt követő szerény agapéra a Millenniumi Terembe.

6. A nyári szünet előtt, jövő vasárnap lesz utoljára szentmise a Kálvárián és reggel fél 8-kor a Zárda-kápolnában. A Zárda-kápolnában este 5 órakor nyáron is lesz vasárnapi szentmise.

7. A Miskolc-Tapolcai Sziklakápolna búcsúünnepét Jézus Szent Szíve tiszteletére, június 12-én, pénteken, este 18 órai kezdettel tartják. Az ünnepi szentmisét Ft. Lóczi Tamás atya fogja tartani. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

8. Mezőkövesden ez évben június 14-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A búcsút megnyitó előesti szentmisét szombaton este 6 órakor Tamás Barna miskolci jezsuita atya végzi. A szentmise után szentségimádás és virrasztás lesz a templomban. Vasárnap délelőtt 10 órakor az ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök úr vezeti. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

9. Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazok munkájáért, akik az Úrnapi körmenetet előkészítő munkálatokban részt vettek. Isten fizesse meg jóságukat!