2015. június 14., évközi 11. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. A nyári szünet előtt június 14-én van utoljára szentmise a Kálvárián és reggel fél 8-kor a Zárda-kápolnában. A Zárda-kápolnában este 5 órakor nyáron is lesz vasárnapi szentmise.

3. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

4. Június 17-én, kedden, az este ½ 7-kor kezdődő szentmisében, közös hálaadásra hívjuk és várjuk a hittanárokat. A szentmise után szerény agapé keretében beszélgetünk az elmúlt tanév eseményeiről és a jövő év kihívásairól. Mindannyiuk megjelenésére számítunk.

5. Kolping Családunk szalonnasütést rendez 2015. június 20-án, szombaton, 18 órától, a plébánia udvarán! Szalonnáról, kenyérről, hagymáról és tűzről a vezetőség gondoskodik, süteményt és innivalót mindenki hozzon magával! Szeretettel várjuk a Kolping Család tagjait, a plébánia híveit, fiataljait, szülőket, minden kedves vendéget.

6. Ugyancsak jövő szombaton, délelőtt 10 órakor, papszentelés lesz az Egri Bazilikában. Imádkozzunk a papszentelés előtt állókért, hogy Mindenható Isten tegye teljessé a jót, amit elkezdett bennük!

7. Június 21-én, délután 4 órakor, mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

8. Június 28-án tartjuk templomunk búcsúünnepét. Az ünnepi szentmisét és a szentbeszédet az idén gyémántmisés Excellenciás és Főtisztelendő Dr. Seregély István kiérdemesült egri érsek fogja tartani. Ezen a két hét múlva következő vasárnapon a ½ 12-es szentmise elmarad. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

9. „Az Egyház a szegények Egyháza?” címmel, beszélgetéssorozatot szerveznek gazdaságról, szolidaritásról, társadalmi és politikai kérdésekről a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Fényi Termében szerda esténként ½ 7 órai kezdettel. A meghívott vendégekkel Hofher József atya beszélget. Részletes program az üvegajtón olvasható.