2015. január 17., évközi 2. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Árpád-házi Szent Margit szűz
  • csütörtök: Szent Ágnes szűz és vértanú
  • péntek: Boldog Batthyány-Strattmann László
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Január 17, vasárnap, délután 16 órától, mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

3. Január 17-én kezdődik az imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az imahét első alkalma a Minorita Templomban lesz 17 órától. A záróalkalom január 24-én, vasárnap, 17 órakor az avasi református templomban. Kiemelt alkalom január 23, szombat, amikor a Miskolci Egyetemen lesz közös imaóra 16 órai kezdettel, melyen a különböző felekezetek püspökei hirdetik az Igét és amelyen S. E. R. Dr. Ternyák Csaba érsek atya is részt vesz. Templomunkban január 20-án, szerdán, 17 órakor lesz az imaóra, amely után agapéra hívjuk a kedves vendégeinket. Kérem a Kedves Híveket, hogy ehhez a vendéglátáshoz sütemények készítésével járuljunk hozzá, az elmúlt évek hagyományának megfelelően. Az ökumenikus imahét részletes programját a Kedves Hívek az üvegajtón és az egyházközség honlapján is olvashatják. Szeretettel buzdítunk Mindenkit, hogy kapcsolódjunk bele minél többen a Krisztus-hívők egységéért való imádságba! A heti perselypénzt a kárpátaljai és miskolci rászoruló iskolás gyermekek részére ajánljuk fel.

4. Jövő héten kedden, 17 órától, Karitász gyűlés lesz a Glória épület nagytermében.

5. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Továbbra is szeretettel várjuk az adományokat az irodában és a sekrestyében, illetve a kihelyezett sárga csekkeken. A templomunkról készült egyedi címkékkel ellátott édes vagy száraz Tokaji Furmintot adunk ajándékba ezer forint adományért. Téglajegyet is vásárolhatunk a templomunk javára hollóházi porcelánból készült hűtőmágnes formájában, melyet szintén a templomunkról készült egyedi festmény díszít.

6. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!