2016. január 10., Urunk megkeresztelkedése

1. A hét jeles ünnepei:

  • péntek: Remete Szent Pál
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Aki szeretné otthonát megszenteltetni, jelezze a sekrestyében vagy az irodában: név, cím és telefonszám magadását kérjük.

3. A Kolping Akadémia soron következő előadását Dr. Seregély István érsek atya tartja „Keresztény módon az irgalmasság évében” címmel, január 11-én, este ½ 7-től a Szent Anna Plébánia Kolping Házában. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

4. Az elsőáldozásra készülő gyermekeket pénteken 16.15-től, a leendő bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a plébánia hittantermében.

5. Január 17-én, vasárnap, 16 órától mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

6. Január 17-én, vasárnap kezdődik az imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az imahét első alkalma a Minorita Templomban lesz vasárnap, 17 órától. A záróalkalom január 24-én, vasárnap, 17 órakor az avasi református templomban. Templomunkban január 20-án, szerdán, 17 órakor lesz az imaóra. Kiemelt alkalom január 23, szombat, amikor a Miskolci Egyetemen lesz közös imaóra 16 órai kezdettel, melyen a különböző felekezetek püspökei hirdetik az Igét. Az ökumenikus imahét részletes programját a Kedves Hívek az üvegajtón és az egyházközség honlapján is olvashatják. Szeretettel buzdítunk Mindenkit, hogy kapcsolódjunk bele minél többen a Krisztus-hívők egységéért való imádságba! A heti perselypénzt a kárpátaljai és miskolci rászoruló iskolás gyermekek részére ajánljuk fel.

7. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Továbbra is szeretettel várjuk az adományokat az irodában és a sekrestyében, illetve a kihelyezett sárga csekkeken. A templomunkról készült egyedi címkékkel ellátott édes vagy száraz Tokaji Furmintot adunk ajándékba ezer forint adományért. Téglajegyet is vásárolhatunk a templomunk javára hollóházi porcelánból készült hűtőmágnes formájában, melyet szintén a templomunkról készült egyedi festmény díszít.

8. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!