2015. február 8., évközi 5. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Szent Skolasztika szűz
  • szerda: A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária (Betegek világnapja)
  • szombat: Szent Cirill szerzetes és Szent Metód püspök, Európa társvédőszentjei

2. A február 8-i szentmisék végén Balázs-áldásban részesülhetnek azok, akik Szent Balázs püspök emléknapján nem jutottak el szentmisére.

3. Február 9-én, hétfőn, 18 órai kezdettel az Egyetemi Lelkészség meghívására félévkezdő buzdításként Böjte Csaba tart nyitott előadást a Miskolci Egyetemen. Pontos helyszín a kihelyezett plakátokon olvasható. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

4. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben a személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák.Tecnikai szám: 0011

Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak és buzdítsam híveinket a sokak által ma is „párbér”-nek nevezett önkéntes egyházi hozzájárulás befizetésére, amely elsősorban az egyházközségek anyagi alapját hivatott biztosítani. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A másik 1% felajánlását javasoljuk a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére, akik az összeget a fiatalok táboroztatására és az Abádszalóki Kolping-ház üzemeltetésére fordítják. Adószámuk az üvegajtón és a szórólapon olvasható.

5. A Plébánia természetkedvelő csoportja kirándulást szervez 2015. február 14-én (szombaton) a Bükkbe. Találkozó: ¼ 9-kor a Plébánia udvarán! Mindenki hozzon magával enni-, innivalót, bérletet vagy 4 db. autóbuszjegyet.

6. Az idősebbek napja, ez évben február 15-én, vasárnap kerül megrendezésre. A 10 órakor kezdődő szentmise keretében, a betegek szentségében részesülhetnek azok a hívek, akik elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegségben szenvednek, és előzőleg jelentkeznek plébánián vagy a sekrestyében. A szentmise után Kolping Családunk, a Millenniumi Teremben, rövid műsorral és agapéval kedveskedik. A szeretetvendégséghez sütemény felajánlást szívesen fogadunk.

7. Február 15-én, 16 órai kezdettel mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

8. A Mindszent Kolping Család az elmúlt évekhez hasonlóan, nyári HITTANTÁBORT szervez. A tábor ideje: 2015. június 29. (hétfő) – július 06. (hétfő). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Részvételi díj gyermekenként: 17 000.- Ft + 3 000.- Ft útiköltség. Alsó korhatár: aki már befejezte az általános iskola 3. osztályát. Kisebb testvér jöhet, ha a nagyobb testvér vállalja! További részletek az üvegajtón elhelyezett plakáton, illetve a Kolping Család honlapján olvasható.