2015. február 1., évközi 4. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony)
  • kedd: Szent Balázs püspök és vértanú
  • csütörtök: Szent Ágota szűz és vértanú
  • péntek: Miki Szent Pál és társai vértanúk
  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Hétfőn, február 2-án, Urunk bemutatásának ünnepén reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este fél 7-kor lesznek szentmisék. A gyertyaszentelés szertartását a 10 órai és az esti szentmise keretében végezzük.

3. Kedden, február 3-án Szent Balázs püspök és vértanú emléknapján a szentmisék végén Balázs-áldásban lehet részesülni. Akik ezen a napon nem tudnak eljutni szentmisére, a jövő vasárnapi szentmisék végén részesülhetnek Balázs-áldásban.

4. Kedden délután öt órától Karitász-gyűlés lesz a hittanteremben.

5. Február 4-én újra indul a városi katekézis. A nyolc előadásból álló sorozat témája a megszentelt élet. Az első előadást szerdán, fél 6-tól Bellonics János jezsuita tartja. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

6. A Szent Anna Kolping Család szervezésében a „Kolping Akadémia” soron következő előadása hétfőn este fél 8-tól lesz a Szent Anna Plébánián. Kalna Zsolt minorita tartományfőnök ad elő A Minorita Szerzetesrend címmel.

7. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben a személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák.Tecnikai szám: 0011

Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak és buzdítsam híveinket a sokak által ma is „párbér”-nek nevezett önkéntes egyházi hozzájárulás befizetésére, amely elsősorban az egyházközségek anyagi alapját hivatott biztosítani. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A másik 1% felajánlását javasoljuk a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére, akik az összeget a fiatalok táboroztatására és az Abádszalóki Kolping-ház üzemeltetésére fordítják. Adószámuk az üvegajtón és a szórólapon olvasható.

8. Az idősebbek napja ez évben február 15-én, vasárnap kerül megrendezésre. A 10 órakor kezdődő szentmise keretében, a betegek szentségében részesülhetnek azok a hívek, akik elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegségben szenvednek, és előzőleg jelentkeznek plébánián vagy a sekrestyében. A szentmise után Kolping Családunk, a Millenniumi Teremben, rövid műsorral és agapéval kedveskedik. A szeretetvendégséghez sütemény felajánlást szívesen fogadunk.