2014. szeptember 7., évközi 23. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szűz Mária születése – Kisboldogasszony
  • péntek: Szűz Mária szent neve
  • szombat: Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító

2. Veni Sancte : szeptember 14-én, a fél kilenckor kezdődő szentmise keretében lesz a plébániánkhoz tartozó hittanosok és pedagógusok tanévnyitó szentmiséje, amelynek keretében tanszermegáldást végzünk. Az új tanév elején erre a közös imádságra minden diákot és pedagógust szeretettel hívunk és várunk.

3. Mától újra van reggeli szentmise a Zárda kápolnában fél 8-tól és a Kálvária kápolnában fél 11-től. Jövő vasárnap Szent Kereszt felmagasztalása búcsú lesz a Kálvárián a szokott rend szerint.

4. A Miskolc-Szirmai Egyházközség templomának Fájdalmas Anya búcsúja szeptember 14-én, a jövő vasárnap lesz. Az Ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik, melyet Lóczi Tamás atya, a Fráter György Katolikus Gimnázium igazgatója mutat be. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit. Ugyanezen egyházközség szentségimádási napja szeptember 15-én lesz, melyen a mi egyházközségünk 15 és 16 óra között végez szentségimádást.

5. A diósgyőri templom búcsúját ugyancsak szeptember 14-én, jövő vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik, melyet Gulyás Zsolt, karcagi plébános celebrál. Szeptember 12-én szentségimádás lesz Diósgyőrben, melynek keretében a mi egyházközségünk 16 és 17 óra között vezeti az imaórát. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

6. Szeptember 14-től, jövő vasárnaptól folytatódik a Millenniumi Terem-szolgálat. Kérjük a Kedves Testvérek ügyeletesi jelentkezését a sekrestyében.

7. Szeptember 13-án KATTÁRS MISKOLCON! >Idén a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia városunkban, a Szent István téren rendezi meg a Katolikus Társadalmi Napokat, melynek keretében az egyház társadalmi tanítása kerül előtérbe, rengeteg színes program (kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, ifjúsági programok, játékok) megvilágításában. Program és részletek a kihelyezett plakátokon. Vigyük el a rendezvény hírét barátainknak, ismerőseinknek is.

8. A „Miskolci Katolikus Élet c. kiadvány megvásárolható az irodában és a sekrestyében 1150 – forintos áron.

9. Ezentúl kántor úr szabadnapja az eddigi kedd helyett hétfőn lesz. Ennek megfelelően hétfőnként csak olvasott szentmiséket tudunk végezni a jövőben. Természetesen a keddi napokra újra énekes szentmisék is írathatók. Kérjük a Kedves Hívek megértését!