2014. szeptember 14, évközi 24. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Fájdalmas Szűzanya
  • kedd: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk emléknapja
  • szombat: Szent koreai vértanúk emléknapja

2. A Miskolc-Szirmai Egyházközség templomának szentségimádási napja szeptember 15-én lesz, melyen a mi egyházközségünk 15 és 16 óra között végez szentségimádást.

3. Jövő vasárnap (szeptember 21.) 16 órától mocorgós mise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

4. Mától folytatódik a Millenniumi Terem-szolgálat. Kérjük a Kedves Testvérek ügyeletesi jelentkezését a sekrestyében.

5. A jövő héten folytatódik a katekumenek felkészülése a keresztség szentségének felvételére. Szeretettel várjuk őket kedden hét órára a plébánia hittantermébe.

6. Ugyancsak folytatódik az elsőáldozásra és bérmálkozásra készülő gyermekek plébániai felkészítése. Az elsőáldozókat pénteken 16:15-től és szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a plébánia hittantermében. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

7. A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó tanfolyamot indít a 4. és 8. osztályos tanulók számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A foglalkozások elősegítik a beiskolázási folyamatot.

Időpont: mindkét korosztálynak szombatonként 8.30-tól 10 óráig. (5. és 9. osztályba jelentkezők számára)

Első foglalkozás: 2014. szeptember 27. szombat, 8.30.

Jelentkezés: a helyszínen, a foglalkozást tartó tanároknál, illetve előzetesen a 46/412-024-es telefonszámon. Információk az iskoláról a www.frater.hu honlapon.

Az első foglalkozás ideje alatt igazgató atya tájékoztatót tart a szülők, érdeklődők részére.

8. Miskolc Diósgyőrben új közösségi teret alakítanak ki, amit Szent II. János Pál pápáról fognak elnevezni. A téren a szent pápa szobrát szeretnék felállítani. Tervek szerint szentté avatásának első évfordulójára szeretnék elkészíteni. A szobor létrejöttéhez szeretettel várnak adományokat. Az adomány befizetéséhez sárga csekket a sekrestyében kérhetünk. Erre a célra templomi gyűjtést is szervezünk. Szeptember utolsó vasárnapján a Kedves Hívek perselyadományait a szobor költségeire fogjuk fordítani.

9. A „Miskolci Katolikus Élet c. kiadvány megvásárolható az irodában és a sekrestyében 1150 – forintos áron.

10. Ezentúl kántor úr szabadnapja az eddigi kedd helyett hétfőn lesz. Ennek megfelelően hétfőnként csak olvasott szentmiséket tudunk végezni a jövőben. Természetesen a keddi napokra újra énekes szentmisék is írathatók. Kérjük a Kedves Hívek megértését!