2014. szeptember 21., évközi 25. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Szent Pio áldozópap és szerzetes emléknapja
  • szerda: Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe
  • péntek: Szent Kozma és Damján vértanúk
  • szombat: Páli Szent Vince áldozópap emléknapja
  • vasárnap: Szentírás-vasárnapja

2. Újra elindult a katekumenek felkészülése a keresztség szentségének felvételére. Szeretettel várjuk őket kedden hét órára a plébánia hittantermébe.

3. Ugyancsak folytatódik az elsőáldozásra és bérmálkozásra készülő gyermekek plébániai felkészítése. Az elsőáldozókat pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a plébánia hittantermében. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

4. Jövő héten, kedden, 17 órától egyházközségünk Karitász-csoportjának alakuló ülését tartjuk a plébánia tanácstermében. Szeretettel hívjuk és várjuk a munkatársakat, önkénteseket és minden érdeklődőt, aki szívesen bekapcsolódna a katolikus egyház segélyszervezetének áldásos működésébe. A megbeszélésen előadást tart Ft. Árvai Ferenc atya, egyházmegyei karitász igazgató a Katolikus Karitász működéséről. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

5. Katolikus-karizmatikus találkozó lesz Pécsett, szeptember 27-én. A szentmise főcelebránsa Dr. Udvardy György megyéspüspök, a dicsőítés szolgálatában Flach Ferenc és csapata. Bővebb információ az üvegajtón lévő plakáton, illetve a plébániai irodában kérhető.

6. Szeptember 28-án, jövő vasárnap lesz az Avasi Búcsú. Az ünnepi szentmise 10.30-kor kezdődik. Szeptember 27-én, szombaton kerül megrendezésre az Egyházközségek napja, a Miskolci Jezsuita Gimnázium területén! Ennek keretében szerepel a Plébániák főzőversenye, melyre a Mindszenti Plébánia híveit is szeretettel várják! Kérjük, hogy aki részt kíván venni a programon, szerdáig jelezze szándékát a plébánián, vagy a sekrestyében! Csütörtökön szentségimádási nap lesz az Isteni Ige templomban, melynek keretében egyházközségünk 15-16 óra között végez imaórát. A búcsú részletes programja az üvegajtón elhelyezett plakáton olvasható.

7. A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó tanfolyamot indít a 4. és 8. osztályos tanulók számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A foglalkozások elősegítik a beiskolázási folyamatot.

Időpont: mindkét korosztálynak szombatonként 8.30-tól 10 óráig. (5. és 9. osztályba jelentkezők számára)

Első foglalkozás: 2014. szeptember 27. szombat, 8.30.

Jelentkezés: a helyszínen, a foglalkozást tartó tanároknál, illetve előzetesen a 46/412-024-es telefonszámon. Információk az iskoláról a www.frater.hu honlapon.

Az első foglalkozás ideje alatt igazgató atya tájékoztatót tart a szülők, érdeklődők részére.

8. Miskolc Diósgyőrben új közösségi teret alakítanak ki, amit Szent II. János Pál pápáról fognak elnevezni. A téren a szent pápa szobrát szeretnék felállítani. Tervek szerint szentté avatásának első évfordulójára szeretnék elkészíteni. A szobor létrejöttéhez szeretettel várnak adományokat. Az adomány befizetéséhez sárga csekket a sekrestyében kérhetünk. Erre a célra templomi gyűjtést is szervezünk. Jövő vasárnap a Kedves Hívek perselyadományait a szobor költségeire fogjuk fordítani.

9. A Diósgyőri Kolping Család egyesület által szervezett Kolping-Akadémia előadássorozat következő programján Dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus tart előadást „Istennek tetsző élet” – Itt és most címmel szeptember 30-án 19 órakor a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia hittantermében. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak.

10. Megjelent a Miskolci Keresztény Szemle 39. száma, melyben többek között Palánki püspök atya és Czakó atya cikke is olvasható. A kiadvány megvásárolható a sekrestyében 300 – forintos áron.