2014. szeptember 28., évközi 26. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepe
  • kedd: Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító emléknapja
  • szerda: Lisieux-i Kis Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja
  • csütörtök: Szent Őrzőangyalok emléknapja
  • szombat: Assisi Szent Ferenc emléknapja

2. Jövő héten, kedden, 17 órától egyházközségünk Karitász-csoportjának közös imádsággal egybekötött megbeszélését tartjuk a plébánia tanácstermében. Szeretettel hívjuk és várjuk a munkatársakat, önkénteseket és minden érdeklődőt! Ugyancsak kedden várjuk a katekumen csoport tagjait hét órára a plébánia hittantermébe.

3. Szerdán kezdődik a Szűzanyának szentelt őszi hónap. Októberben minden este rózsafüzért imádkozunk templomunkban 17.50-től. Szeretettel hívunk mindenkit erre a közös imádságra.

4. Az előttünk álló héten elsőpéntek, elsőszombat és elsővasárnap lesz a megszokott rend szerint. Jövő vasárnap lesz a terménybetakarítási ünnepség. A szentmisék keretében hálát adunk a Jóisten által adott idei termésért.

5. Az elsőáldozásra készülő gyermekeket pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a leendő bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a plébánia hittantermében. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

6. A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó tanfolyamot indít a 4. és 8. osztályos tanulók számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A foglalkozások elősegítik a beiskolázási folyamatot.

Időpont: mindkét korosztálynak szombatonként 8.30-tól 10 óráig. (5. és 9. osztályba jelentkezők számára)

Jelentkezés: a helyszínen, a foglalkozást tartó tanároknál, illetve előzetesen a 46/412-024-es telefonszámon.

7. A miskolci Jezsuita Gimnázium és Kollégium felvételt hirdet a 2015/16-os tanévre. Három osztályban nyolc-, illetve egy osztályban négy-évfolyamos gimnáziumi képzésre lehet felvételizni. A négy évfolyamos képzés keretében a jelentkezők választhatnak az emelt szintű matematika, angol és az általános tantervű képzés közül. Új lehetőség, hogy a nyolc évfolyamos képzésben két általános tantervű egy, a Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programjához kapcsolódó osztályt indítanak. Azoknak a negyedikes és nyolcadikos gyerekeknek a jelentkezését várják, akik az általános iskolai évek alatt alapos tudásra tettek szert és a gimnázium célkitűzéseit készek odaadó szívvel elfogadni és ehhez a szülői támogatást is megkapják. Várják azokat a gyerekeket is, akik szeretnének „jó tanuló és jó sportoló” diákokká válni. November 19-én reggel 8 órától nyílt napra várják szeretettel az érdeklődő szülőket és diákokat.

8. Miskolc Diósgyőrben Szent II. János Pál pápa szobrát szeretnék felállítani. Tervek szerint szentté avatásának első évfordulójára készülne el. A szobor létrejöttéhez szeretettel várnak adományokat. Az adomány befizetéséhez sárga csekket a sekrestyében kérhetünk. A Kedves Hívek mai perselyadományai is ennek a célnak megvalósulását fogják szolgálni. Mindenkinek hálásan köszönjük!

9. A Diósgyőri Kolping Család Egyesület által szervezett Kolping-Akadémia előadássorozat következő programján Dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus tart előadást „Istennek tetsző élet” – Itt és most címmel szeptember 30-án 19 órakor a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia hittantermében. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak. Ugyancsak a Diósgyőri Kolping Család Egyesület kedvezményes nyelvtanfolyamot indít október 15-től kezdőknek és haladóknak. Jelentkezni a Diósgyőri Római Katolikus Plébánián lehet.

10. A Zárda-kápolna Magyarok Nagyasszonya búcsúját október 8-án, az este 5 órai szentmisében tartjuk. Előtte hétfőn és kedden, az öt órai szentmisékben lelkigyakorlatos beszédekkel készülünk a búcsú ünnepére.

11. Megjelent a Miskolci Keresztény Szemle 39. száma, melyben többek között Palánki püspök atya és Czakó atya cikke is olvasható. A kiadvány megvásárolható a sekrestyében 300 – forintos áron.