2014. október 5, évközi 27. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Rózsafűzér királynője
  • szerda: Magyarok Nagyasszonya
  • szombat: Szent XIII. János pápa

2. Kedden várjuk a katekumen csoport tagjait hét órára a plébánia hittantermébe.

3. A Zárda-kápolna Magyarok Nagyasszonya búcsúját október 8-án, az este 5 órai szentmisében tartjuk. Előtte hétfőn és kedden, az ötórai szentmisékben lelkigyakorlatos beszédekkel készülünk a búcsú ünnepére. A búcsú napján 16 órától szentségimádási óra lesz az ünnepi szentmise előtt.

4. Elkezdődött a Szűzanyának szentelt őszi hónap. Októberben minden este rózsafüzért imádkozunk templomunkban 17.50-től. Szeretettel hívunk mindenkit erre a közös imádságra. Pénteken a hittanos gyermekek vezetik a Rózsafűzért.

5. Október 8-án, szerdán este képviselőtestületi ülést tartunk a plébánia dísztermében. A fél hétkor kezdődő esti szentmisében hálát adunk az elmúlt öt év közös munkájáért, azt követően pedig hét órától kezdődik a megbeszélés. A személyre szóló meghívók a sekrestyében átvehetők. Szeretettel várjuk a képviselő testület tagjait!

6. Az elsőáldozásra készülő gyermekeket pénteken 16.15-től vagy szombaton 9 órától, a leendő bérmálkozókat szombaton 11 órától várjuk a plébánia hittantermében. Bővebb információ és jelentkezés a hitoktatóknál.

7. Plébániánkon szeretnénk ifjúsági ének- és zenekart indítani. Pénteken este fél hattól szeretettel hívunk és várunk minden olyan gyermeket és fiatal felnőttet, aki kedveli az ifjúsági énekeket és szívesen bekapcsolódna ebbe a most szerveződő közösségbe. Mindenféle hangszernek és énekhangnak helye lesz. A közös éneklés után közösségi beszélgetésre is alkalom nyílik. Nagy szeretettel vár minden érdeklődőt János atya és Gábor atya a Páterrock együttesből!

8. Október 10-én, pénteken 16-tól 18 óráig Veczán Pál Kórustalálkozó és koncert lesz templomunkban. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

9. Október 11-én, szombaton 16 órakor a lillafüredi Limpiász feszületnél szentmise lesz Magyarországért. Az ilyenkor szokásos perselyadományok a feszület felújítására lesznek fordítva. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

10. A miskolci Karmelita templom Szent Teréz búcsúját október 13-14-15-én, hétfő, kedd, szerdai napokon tartják. A hétfői és keddi lelkigyakorlatos alkalmakat Béla testvér, a szerdai napot pedig Vörös András tartományfőnök fogja tartani. Mindhárom nap lesz gyóntatás! A búcsúi szentmisék 17 órakor kezdődnek.

11. A Diósgyőri Kolping Család Egyesület kedvezményes nyelvtanfolyamot indít október 15-től kezdőknek és haladóknak. Jelentkezni a Diósgyőri Római Katolikus Plébánián lehet.

12. A plébániai Karitász-csoport következő megbeszélése október 14-én, 17 órától lesz. Várjuk a további önkéntesek jelentkezését. Adományokat is szeretettel fogadunk, a plébániára egyelőre csak tartós élelmiszert lehet adományozni, a ruhaadományokat a Király utca 5. szám alatt lévő Karitász Pontba (kedd: 9-13, szerda: 12-16, csütörtök: 8-12 óra) várják. Október 14-én és 28-án a Rózsafűzért a Karitász-csoport tagjai vezetik.

13. A miskolci Jezsuita Gimnázium és Kollégium felvételt hirdet a 2015/16-os tanévre. Három osztályban nyolc-, illetve egy osztályban négy-évfolyamos gimnáziumi képzésre lehet felvételizni. Új lehetőség, hogy a nyolc évfolyamos képzésben két általános tantervű egy, a Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programjához kapcsolódó osztályt indítanak. November 19-én reggel 8 órától nyílt napra várják szeretettel az érdeklődő szülőket és diákokat.