2014. október 12., évközi 28. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Avilai Nagy Szent Teréz szűz és egyháztanító
  • csütörtök: Szent Hedvig szerzetesnő
  • péntek: Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú
  • szombat: Szent Lukács evangélista

2. Javában tart a Szűzanyának szentelt őszi hónap. Októberben minden este rózsafüzért imádkozunk templomunkban 17.50-től. Szeretettel hívunk mindenkit erre a közös imádságra. Pénteken a hittanos gyermekek vezetik a Rózsafűzért, melynek keretében ifjúsági gitáros énekeket énekelünk.

3. Október 15-én, szerdán, újra elindul a városi katekézis. Nyolc egymás utáni szerda estén Miskolc különböző egyházközségeinek papjai tartanak előadásokat a Millenniumi Teremben. Az idei év témája a „Nyolc boldogság”. Az első előadást szerdán este 18 órától Mikolai Vince főesperes, diósgyőri plébános tartja „Boldogok a szegények…” címmel. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

4. Az elsőáldozásra és bérmálkozásra készülő gyermekeknek a következő hittanóra november 7-én és 8-án lesz a munkaszombat és az őszi szünet miatt.

5. A Szent Rita Imacsoport tagjai minden csütörtökön, este fél hattól végeznek imaórát a plébánia hittantermében. Szeretettel hívják a gyermekekért és családokért imádkozni vágyó szülőket! Egyházközségünk közösségei által végzett imaórák és együttlétek időpontjai az üvegajtón olvashatók.

6. Október 17-én, pénteken a minorita templomba érkezik Mátraverebély-Szentkútról a Szűzanya kegyszobra. Ebből az alkalomból délután három órától folyamatos lelki programokkal köszöntik a kegyszobrot. Részletes program az üvegajtón olvasható, mindenkit szeretettel várnak.

7. Az Új Misszió folyóirat idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ebből a jeles alkalomból ünnepélyes hálaadó szentmise lesz a miskolci minorita templomban október 18-án, szombaton 16 órakor. A szentmise főcelebránsa Dr. Ternyák Csaba egri érsek lesz. Az ünnepi szetmisére mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

8. Ugyancsak október 18-án nagyvárosi gyalogos zarándoklat lesz Sajópálfala főbúcsújára, melynek útja plébániatemplomunkat is érinti. Időpontok és részletek az üvegajtón elhelyezett plakáton olvashatók.

9. A mindszenti Kolping Család következő összejövetele október 19-én, vasárnap 17 órakor lesz a plébánia épület hittantermében. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várnak!

10. Jövő vasárnap missziós vasárnap lesz. A szentmisék keretében országos gyűjtés lesz a missziók javára.

11. Jövő vasárnap 16 órától mocorgós mise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

12. A miskolci Karmelita templom Szent Teréz búcsúját október 13-14-15-én, hétfő, kedd, szerdai napokon tartják. A hétfői és keddi lelkigyakorlatos alkalmakat Béla testvér, a szerdai napot pedig Vörös András tartományfőnök fogja tartani. Mindhárom nap lesz gyóntatás! A búcsúi szentmisék 17 órakor kezdődnek.

13. A Diósgyőri Kolping Család Egyesület kedvezményes nyelvtanfolyamot indít október 15-től kezdőknek és haladóknak. Jelentkezni a Diósgyőri Római Katolikus Plébánián lehet.

14. A plébániai Karitász-csoport következő megbeszélése október 14-én, 17 órától lesz. Várjuk a további önkéntesek jelentkezését. Adományokat is szeretettel fogadunk, a plébániára egyelőre csak tartós élelmiszert lehet adományozni, a ruhaadományokat a Király utca 5. szám alatt lévő Karitász Pontba (kedd: 9-13, szerda: 12-16, csütörtök: 8-12 óra) várják. Október 14-én és 28-án a Rózsafűzért a Karitász-csoport tagjai vezetik.