2014. október 19., évközi 29. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Szent II. János Pál pápa
  • csütörtök: Kapisztrán Szent János áldozópap
  • szombat: Szent Mór püspök

2. Javában tart a Szűzanyának szentelt őszi hónap. Októberben minden este rózsafüzért imádkozunk templomunkban 17.50-től. Szeretettel hívunk mindenkit erre a közös imádságra.

3. Múlt szerdán újra indult a városi katekézis. Nyolc egymás utáni szerda estén Miskolc különböző egyházközségeinek papjai tartanak előadásokat a Millenniumi Teremben. Az idei év témája a „Nyolc boldogság”. A második előadást október 22-én, szerdán este 18 órától Szarvas Péter esperes, a Szent Anna templom plébánosa tartja „Boldogok a szelídek…” címmel. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

4. Az elsőáldozásra és bérmálkozásra készülő gyermekeknek a következő hittanóra november 7-én és 8-án lesz a munkaszombat és az őszi szünet miatt.

5. A Szent Rita Imacsoport tagjai minden csütörtökön, este fél hattól végeznek imaórát a plébánia hittantermében. Szeretettel hívják a gyermekekért és családokért imádkozni vágyó szülőket! Egyházközségünk közösségei által végzett imaórák és együttlétek időpontjai az üvegajtón olvashatók.

6. A mindszenti Kolping Család következő összejövetele vasárnap (19-én) 17 órakor lesz a plébánia épület hittantermében. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várnak!

7. A Plébánia természetkedvelő csoportja, kirándulást szervez 2014. október 25-én (szombaton) Szentlélekre, a Pálos kolostorromokhoz. Találkozó: ¼ 9-kor a Plébánia udvarán! Mindenki hozzon magával enni-, innivalót, bérletet vagy 4 db. autóbuszjegyet.

8. Ma van a missziók világnapja. A Kedves Hívek perselyadományait a missziók megsegítésére fogjuk tovább küldeni. A nagylelkű adományokat hálásan köszönjük.

9. A szeptember 28-i gyűjtésnek köszönhetően a Mindszenti Plébánia hívei 200.000 forinttal járultak hozzá Szent II. János Pál pápa diósgyőri szobrának elkészítéséhez. Az adományokat hálásan köszönjük.

10. Vasárnap (19-én) délután 16 órától mocorgós mise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!